Vremea Romania, Arad 10°C

Stiri Arad

Încă o lege cu dedicație. Adevărații beneficiari ai conversiei creditelor în franci elevețieni

Eugen Rădulescu, șeful Direcției stabilitate financiară din BNR, a lăsat de înțeles într-un comentariu pe Facebook că printre viitorii beneficiari ai legii conversiei creditelor în franci elvețieni se numară și un debitor care a luat un credit de peste un milion de franci elvețieni ca să cumpere acțiuni la Transelectrica. Potrivit BNR, 40 de persoane au luat credite de peste un milion de franci și vor putea beneficia de legea conversiei.

Încă o lege cu dedicație. Adevărații beneficiari ai conversiei creditelor în franci elevețieni
Comentează 0

"In intelepciunea lor, politicienii au si explicat asta (si au votat unanim!!!) : pentru ca bancile i-au inselat pe clienti, nu le-au spus destul despre riscul valutar, si de aceea trebuie pedepsite - inclusiv pentru creditele de, sa spunem, un milion de franci pentru a cumpara actiuni la Transelectrica. Bietul client a fost inselat de banca, nu-i asa, veroasa. Iar asta este atat de limpede, ca nici nu mai e nevoie de un judecator care sa constate inselatoria - o poate face foarte bine si Parlamentul...", arata Eugen Radulescu.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a declarat pentru HotNews.ro că 40 de clienți au luat 45 de credite de peste un milion de franci, iar alți 201 clienti au luat credite cu valoarea cuprinsă între jumătate de milion și un milion de franci elvetieni.

Sursa realitatea.net

Scrie un comentariu

trimite