Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La USR, tăcerea e de AUR. În plin scandal mediatic, europarlamentarul Vlad Botoș evită să ne spună cum a votat la Referendumul pentru familie

În timp ce la nivel central USR-ul fierbe de nervi, pe plan local USR-iștii se ascund după deget și nu își asumă nicio poziție clară. Am încercat să aflăm cum a votat europarlamentarul Vlad Botoș la Referendumul pentru familia tradițională din 2018, dar acesta a decis să nu răspundă, fiind probabil fidel principiului ,,tăcerea e de aur".

La USR, tăcerea e de AUR. În plin scandal mediatic,  europarlamentarul Vlad Botoș evită să ne spună cum a votat la Referendumul pentru familie
Comentează 1

Deși l-am contactat telefonic de două ori și chiar i-am trimis întrebarea în scris, europarlamentarul USR nu ne-a dat niciun răspuns.

Uneori însă și lipsa unui răspuns este de fapt un răspuns în sine. 

Deși am încercat să îl contactăm, Vlad Botoș a dat-o din colț în colț și nu a răspuns la întrebarea noastră clară, dacă a votat „da” sau „nu”. 

Elena Lasconi, care a și fost eliminată de conducerea USR de pe lista de la europarlamentare pe care trebuia să o deschidă, a avut o declarație nuanțată privind această temă delicată. Nu a scăpat însă de plutonul de execuție din propriul partid. 

„După declarația mea de ieri în care am fost sinceră și am spus că din punctul meu de vedere căsătoria este între un bărbat și o femeie, s-au inflamat toate rețelele sociale. Îmi pare rău. Niciodată nu am avut nimic împotriva relațiilor dintre persoanele de același sex. Nu am nimic împotriva unui parteneriat făcut legal pentru a avea aceleași drepturi.

Singura sensibilitate pentru mine ca persoană este asta: cuvântul căsătorie. De 51 de ani trăiesc într-o societate în care căsătoria este între o femeie și un bărbat. Educația și formarea pe care le-am primit m-au adus în punctul acesta pentru că iubesc oamenii și lupt pentru drepturile lor.

Am prieteni gay pe care îi respect, îi admir și îi susțin. Ei știu asta. Lecția pe care trebuie să o învățăm în viața asta este iubirea. Mi se pare dureros să știi și să simți cu toată ființa ta că iubești oamenii și să constați că primești înapoi ură. Și pentru ce? Sunt pentru căsătoria dintre o femeie și un bărbat și pentru un parteneriat legal între persoane de același sex”, a spus ulterior Elena Lasconi. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite