Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pietonii indisciplinați au fost amendați de Poliția Locală; vezi în ce zone din municipiu a avut loc acțiunea

Polițiștii locali au ieșit la vânătoare de pietoni indisciplinați. O pândă de câteva ore s-a lăsat cu 11 amenzi aplicate în mai multe zone din municipiu.

Pietonii indisciplinați au fost amendați de Poliția Locală; vezi în ce zone din municipiu a avut loc acțiunea
Comentează 0

„În scopul reducerii numărului de evenimente rutiere cauzate de pietoni neatenți, echipaje ale Direcției Generale Poliția Locală Arad au desfășurat acțiuni dedicate acestei conduite contravenționale pe arterele principale din municipiu.
Au fost identificați arădeni care se deplasau printre autovehiculele din trafic ori s-au angajat în traversare pe partea carosabilă pe culoarea roșie a semaforului, încălcând  prevederile Codului rutier și punându-și în același timp viața în pericol. Deși principalul obiectiv al prezenței echipajelor l-a reprezentat prevenția, în doar câteva ore, în cazul a 11 dintre acești concetățeni, surprinși în timp ce-și asumau riscuri majore pe arterele de circulație Unirii, Aurel Vlaicu și Revoluției s-a impus și aplicarea amenzii, pentru încălcarea prevederilor Hotărârii nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
Articolul 72 din Ordonanța de Urgență nr. 195, care completează Codul Rutier, explică modul în care se efectuează o traversare corectă: traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localități, pe la colțul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic”
, susțin reprezentanții Poliției Locale.
 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite