Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Care sunt zonele din municipiu cu cei mai mulţi pietoni care „calcă pe bec”; în două ore au fost date amenzi de 4.000 de lei (FOTO)

Poliţia Locală anunţă că în doar două ore a dat amenzi de 4.000 de lei unor pietoni care nu au respectat regulile de circulaţie. Potrivit rerezentanţilor instituţiei, astfel de acţiuni se vor intensifica în zonele cu trafic pietonal intens.

Care sunt zonele din municipiu cu cei mai mulţi pietoni care „calcă pe bec”; în două ore au fost date amenzi de 4.000 de lei (FOTO)
Comentează 0

„Activitatea din teren a patrulelor Direcției Generale Poliția Locală relevă faptul că, în zone precum B-dul Revoluției, Piața Spitalului, Piața Gării, Calea Zimandului, B-dul Iuliu Maniu, Calea Victoriei, Mărășești, Andrei Șaguna, numeroși pietoni indisciplinați aleg să ignore semnificația indicatoarelor de circulație și normele legale, traversând carosabilul prin loc nepermis.

Într-una dintre aceste locații, respectiv în zona Piața Gării, echipajele Serviciilor de Ordine Publică, Circulație și Parcări 1 și  2 au constatat, în doar două ore, peste 20 de astfel de situații, ce fac obiectul prevederilor art. 99 alin. 1, pct. 3  din OUG 195/2002 și art. 167 alin. 1, lit. d)  din  HG 1391/2006. În cadrul acestei acțiuni, cuantumul amenzilor aplicate s-a ridicat la aproape 4.000 lei.

Odată cu îmbunătățirea condițiilor meteo și preconizata relaxare a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19, este de așteptat să crească riscul producerii unor accidente grave, ca urmare a nerespectării legislației rutiere de către pietoni.

Drept urmare, se vor înmulți și activitățile de prevenție ale poliției locale, care va fi prezentă în mai mare măsură, în zonele cu trafic pietonal intens. Pe lângă exercitarea altor atribuții, echipajele pedestre ale DGPL se vor asigura că participanții pedeștri la trafic vor circula exclusiv pe trotuare și că traversează prin locuri marcate, la culoarea verde a semaforului”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite