Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

În câteva ore aflăm Guvernul! Nume surprinzătoare şi oameni controversaţi, pe lista noului cabinet

Doar câteva ore mai sunt până când vom afla componența finală a Guvernului Dăncilă. Adică cine pleacă, cine vine și cine rămâne în Cabinetul PSD 3. Deocamdată există doar trei informații aproape certe. Nu se schimbă structura Executivului. ALDE va avea tot patru portofolii. Iar Tudorel Toader își va continua activitatea la Ministerul Justiției, ca independent susținut de coaliție.

În câteva ore aflăm Guvernul! Nume surprinzătoare şi oameni controversaţi, pe lista noului cabinet
Comentează 0

În echipa ministerială ar urma să se facă schimbări importante, undele chiar suprirnzătoare, după cum au devăluit surse pentru emisiunea "Jocuri de putere."   

Cea mai surprinzătoare nominalizare ar fi cea a lui Ilan Laufer, actualmente ministru al Mediul de afaceri, ca VICEPREMIER.  Un alt nume nou este cel al lui Radu Oprea, senator PSD de Prahova, la IMM-uri,trimis în judecată, în 2016, pentru evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani. Lucian Şova, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, ar putea ocupa portofoliul de la Transporturi. La Sănătatea, un nume mai des rostit este cel al Rodicăi Nassar.

Un alt nume vehiculat este Ana Birchall la Fonduril Europene. La ministerul Finanţelor se vehiculeză două nume: actualul ministru, Ionuţ Mişa şi Eugen Teodorovici, un fost ministru al Finanţelor în guvernul Ponta.

O altă informaţie surprizătoare, difuzată în premieră la "Jocuri de Putere", este cea că ministerul Educaţiei Naţionale ar urma să se scindeze în două: un minister al Educaţiei, ce ar urma să fie ocupat de o nominalizare din Cluj şi ministerul Sănătăţii, ce ar urma să revină unei persoane nominalizate din Suceava.   

Potrivit declaraţiilor de până acum, Guvernul Dăncilă va avea aceeaşi structură, adică 3 vicepremieri, dintre care unul fără portofoliu, şi 26 de portofolii, 2 miniştri fiind delegaţi. În total, 28 de membri.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite