Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

În 11 iunie, ALEGERI pentru funcția de primar în două comune din Arad

Locuitorii din două comune arădene, care au rămas fără primari după ce au fost condamnați pentru că au primit mită, sunt chemați la vot în mai puțin de două luni.

În 11 iunie, ALEGERI pentru funcția de primar în două comune din Arad
Comentează 0

Guvernul a decis data alegerilor parţiale pentru funcţia de primar în comunele Almaş şi Covăsînţ. Edili-șefi de aici au rămas fără mandate din cauză că au fost condamnați.

Cetățenii din cele două comune se vor prezenta la urne în 11 iunie. Conform reglementărilor, în cazul unor alegeri locale parțiale, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării.

De asemenea, Guvernul a stabilit calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfășurării scrutinului.

În decembrie 2016, judecătorii Tribunalului Arad au decis condamnarea la închisoare cu suspendare a primarilor realeși Traian Balint (comuna Covăsînţ) şi Avram Teodor (comuna Almaş), ambii primind pedepse pentru luare de mită.

Balint a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, iar Avram Teodor a fost condamnat la doi ani şi șase luni cu suspendare.

Potrivit unui comunicat de presă remis anul trecut de DNA Timișoara, cei doi primari au primit mită pentru ”buna derulare” a unor contracte de lucrări la drumuri.

În urma încheierii unui contract în valoare de 468.341 lei inclusiv TVA, îa 12 iunie 2015, Balint a pretins de la un om de afaceri suma de 18.000 lei, reprezentând un procentaj de 10% din valoarea a două facturi emise în cadrul contractului (fără TVA-ul aferent și fără cota de impozit ce trebuia plătită bugetului de stat), din care a primit efectiv 3.000 de lei.

La fel a procedat și primarul Teodor Avram, care în cursul anului 2015 a pretins ”cu titlu de mită de la același om de afaceri suma de 31.000 lei, reprezentând un procentaj de 10% din valoarea contractului de lucrări (312.686,5 lei fără TVA), din care efectiv a primit 7.000 lei”.

Cei doi edili realeși au fost suspendați imediat după alegerile din 2016, fiind înlocuiți de viceprimari. În ianuarie 2017, prefectul a emis ordinele de încetare a mandatelor.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide