Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se constituie Biroul Electoral Județean pentru alegerile parțiale din iunie

Stabilirea prin tragere la sorți a președintelui Biroul Electoral Județean Arad, care se constituie pentru alegerile parțiale din 11 iunie, va avea loc săptămâna viitoare, conform unui anunț făcut de Tribunalul Arad.

Se constituie Biroul Electoral Județean pentru alegerile parțiale din iunie
Comentează 0

Autoritățile se pregătesc pentru alegerea a doi primari în județul Arad, astfel că de săptămâna viitoare Biroul Electoral Județean va avea un președinte și un locțiitor al acestuia.

Numele celor doi vor fi stabilite prin tragere la sorţi, care va avea loc marţi, la ora 10,00, în Sala festivă a Tribunalului Arad, în şedinţă publică. Pot participa nu doar reprezentanţii mass-media și ai partidelor politice, ci orice persoană interesată.

În 11 iunie, au loc alegeri pentru funcția de primar în comunele Almaş şi Covăsânţ, după ce edilii-șefi de aici și-au pierdut funcțiile.

În decembrie 2016, judecătorii Tribunalului Arad au decis condamnarea la închisoare cu suspendare a primarilor realeși Traian Balint (comuna Covăsînţ) şi Avram Teodor (comuna Almaş), ambii primind pedepse pentru luare de mită.

Balint a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, iar Avram Teodor a fost condamnat la doi ani şi șase luni cu suspendare.

Potrivit unui comunicat de presă remis anul trecut de DNA Timișoara, cei doi primari au primit mită pentru ”buna derulare” a unor contracte de lucrări la drumuri.

În urma încheierii unui contract în valoare de 468.341 lei inclusiv TVA, îa 12 iunie 2015, Balint a pretins de la un om de afaceri suma de 18.000 lei, reprezentând un procentaj de 10% din valoarea a două facturi emise în cadrul contractului (fără TVA-ul aferent și fără cota de impozit ce trebuia plătită bugetului de stat), din care a primit efectiv 3.000 de lei.

La fel a procedat și primarul Teodor Avram, care în cursul anului 2015 a pretins ”cu titlu de mită de la același om de afaceri suma de 31.000 lei, reprezentând un procentaj de 10% din valoarea contractului de lucrări (312.686,5 lei fără TVA), din care efectiv a primit 7.000 lei”.

Cei doi edili realeși au fost suspendați imediat după alegerile din 2016, fiind înlocuiți de viceprimari. În ianuarie 2017, prefectul a emis ordinele de încetare a mandatelor.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite