Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

IMAGINI ŞOCANTE: Magazine golite de teama coronavirusului în România: "Se cumpără ca de Sărbători" GALERIE FOTO

Supermarketurile din România încep să rămână cu rafturile goale după anunţul ministrului Sănătăţii privind stocurile de produse. Pe Facebook deja imaginile au devenit virale. 

IMAGINI ŞOCANTE: Magazine golite de teama coronavirusului în România:
Comentează 0

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat luni că România are centre de carantină în toată ţara, cu o capacitate de 3559 de locuri. Ministrul mai spune că, în cazul în care va apărea în România un caz de infectare cu coronavirus, „există 90 de locuri de în secţiile de terapie intensivă a spitalelor de boli infecţioase”. Victor Costache a transmis că oamenii nu trebuie să intre în panică şi că nu e nevoie să îşi facă stocuri de alimente. Mai mult, spune că a discutat cu reprezentanţii supermarketurilor din România şi că nu există niciun fel de problemă în ceea ce priveşte stocurile.

"Vreau să asigur populaţia din România, de asemeni, că anunţ în premieră, mâine (n. r. marţi) avem o întâlnire cu reprezentanţii supermarketurilor, tot ce înseamnă Carrefour, Auchan, Kaufland ce mai avem în România. Deja am avut, telefonic, un prim contact, şi m-au asigurat că la nivel naţional, asta este vestea bună, avem stocuri pentru o perioadă bună de timp. În niciun caz nu trebuie să ne facem grijă, trebuie să evităm a induce o panică în rândul populaţiei şi trebuie să lăsăm autorităţile să lucreze cum au lucrat şi până acum. Repet, până acum măsurile au fost suficiente, nu avem absolut niciun pacient cu coronavirus pe teritoriul României", a afirmat ministrul Sănătăţii. 

Imediat după această declaraţie, magazinele au fost luate cu asalt de români.

Din magazine se cumpără ca de sărbători, în special produse neperisabile, cum sunt conservele, a declarat marți George Bădescu, director executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România. George Bădescu spune că în scurt timp stocurile vor fi refăcute și că nu există motive de îngrijorare, dar a admis posibilitatea scăderii unor stocuri, din cauza cererii mari.

„Suntem deja în comunicare cu cei care fac aprovizionarea și nu avem motive să credem că aceste cereri nu vor fi onorate", a spus Bădescu, dar nu a precizat perioada de timp pentru care există stocuri sau după cât timp ar putea apărea probleme.

Sursa: rtv.net

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite