Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Avertisment pentru românii din străinătate care vor să vină acasă de Paști: s-ar putea să fie băgați în carantină

Medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș din Capitală, atrage atenția că romanii de peste hotare care intenționează să petreacă sărbătorile pascale în țară, mai ales cei din Italia, să ia în calcul că s-ar putea ca, în loc să stea cu cei dragi, să fie izolați la domiciliu sau în carantină, în contextul epidemiei de coronavirus, scrie realitatea.net.

Avertisment pentru românii din străinătate care vor să vină acasă de Paști: s-ar putea să fie băgați în carantină
Comentează 1

„În funcţie de cum va evolua circulaţia acestui nou coronavirus pe teritoriul României, vom putea să calculăm nişte trenduri, nişte posibile evoluţii în teritoriu. În momentul de faţă, aşa cum sunt lucrurile, dacă mâine ar fi Paştele, ar fi bine. Din păcate, nu e mâine Paştele, e ceva mai încolo, mai trece o lună şi jumătate şi în această lună şi jumătate se pot întâmpla foarte multe lucruri. Dacă ne uităm la Italia, în momentul de faţă, ieri au declarat 552 de cazuri, astăzi 342 de cazuri şi încă 18 decese. Dacă ne uităm şi calculăm la întreaga populaţie a Italiei nu reprezintă nimic, pentru că reprezintă 0,00...nu ştiu cât la sută. Dar când priveşti cifrele sec - 342 de persoane... e ceva, mai ales că sunt din zone diferite, nu strict din zone de focar, care sunt carantinate în momentul de fată. Deci totul este într-o dinamică permanentă. Îl ascultam pe dr. Raed Arafat cum spunea «nimic din ce am stabilit astăzi nu va fi păstrat aşa, oricând se poate schimba, în 24 de ore». Este absolut corect, pentru că dinamica epidemiologică este cea care îţi impune maniera de reacţie", a explicat medicul, potrivit sursei citate.

„Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină”

Întrebat dacă romanii de peste hotare ar trebui să vină cu 14 zile mai devreme în cazul în care trebuie să stea în carantină înainte să se reunească cu familiile, Streinu-Cercel le-a transmis că cel mai bine ar fi să nu vină. Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină. Dacă trebuie să vină în mod obligatoriu, atunci să ia în calcul că s-ar putea să fie puşi în izolare la domiciliu. Acest lucru am rugat cu toţii să fie pus pe site-ul MAE, astfel încât să ştie lumea ce-i aşteaptă. Dacă vin în ajun de Paşte, s-ar putea să aibă o surpriză, din anumite arii, în funcţie de modul de evoluţie a contextului epidemiologic, şi să fie puşi în izolare la domiciliu. Sau, dacă sunt din locuri unde există în circulaţie acest virus, să fie puşi în carantină instituţionalizată, a mai afirmat Adrian Streinu Cercel.

Intrați aici pentru mai multe detalii: https://www.realitatea.net/stiri/actual/streinu-cercel-avertisment-pentru-romanii-care-vor-veni-acasa-de-paste-sar-putea-sa-fie-pusi-in-izolare-sau-carantina_5e60b927697b7574cc1387e2

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite