Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ilie Balaci a murit. Ce spunea în ultimul interviu marele fotbalist

Ilie Balaci a murit. Gazeta Sporturilor prezintă ultimul interviu amplu cu fostul mare fotbalist al Universității Craiova. Se întâmpla în urmă cu doi ani.

Ilie Balaci a murit. Ce spunea în ultimul interviu marele fotbalist
Comentează 0

Fragment din ultimul interviu amplu cu Ilie Balaci:

- Văd că fumaţi aproape ţigară de la ţigară. De când aveţi acest viciu?
- De la 18 ani. Fumam două pachete de Marlboro pe zi.

- Ca fotbalist, fumaţi două pachete pe zi?! Asta e glumă, nu?

- Asta nu înțelegeți voi. Cu viața mea fac ce vreau. Antrenorii să mă fi întrebat de ce joc prost! Da' de ce beau, de ce fumez, de ce... Astea mă interesează pe mine. Singurul care ar trebui să-și pună întrebarea "Bă, da' de ce fumezi?" sunt eu. Că face rău la sănătate, costă și o grămadă de bani...

- Dar de unde aveaţi în anii '70-'80, posibilitatea să vă procuraţi cartuşe întregi de Marlboro?
- Noi plecam în străinătate. Pe urmă, ce nu știți voi e că până în 1979 erau țigările americane pe toate drumurile. 21 de lei pachetul.

HAGI SAU BALACI?

- V-au plăcut jocurile de noroc, să mergeţi în cazinouri?
- Nu, fiindcă mie mi-a plăcut mereu să am bani, să-i simt în buzunar. Dacă aș fi intrat în cazinouri, cu siguranță buzunarele s-ar fi golit. Joc doar rummy, cu prietenii din Craiova. Pe bani, da' să nu-ți închipui că pe cine știe ce sume! E numai cearta aia pe care o avem la masă. Ne certăm, facem pauză să mâncăm, bem un vin, iar ne mai certăm. Nu ne belim, nu ne lăsăm fără bani, ca să stricăm prietenia.

- Care credeţi că a fost mai bun fotbalist, Hagi sau Balaci?
- Spuneți-mi care a fost mai mare actor român dintre Ștefan Iordache şi Amza Pellea. N-ai cum să alegi dintre ei! Între mine şi Hagi, puneţi pe hârtie: stângul, dreptul, capul, pieptul, faza defensivă și faceți voi comparația. Vedeți și trofeele, campionate câștigate și în ce condiții. Ca să faceți o comparație corectă, ar trebui să-i alăturați pe Balaci de la Craiova și pe Hagi de la Sportul Studențesc. Adică în condiții egale.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite