Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un fotbalist se află în comă de 33 de ani. Povestea neştiută a unui star de naţională

Jean-Pierre Adams are acum 67 de ani, dar în ultimii 33 de ani viaţa sa decurs, implacabil, la fel în fiecare zi, el aflându-se în comă din 1982, când a fost victima neglijenţei medicilor.

Un fotbalist se află în comă de 33 de ani. Povestea neştiută a unui star de naţională
Comentează 0

Jean-Pierre Adams era fundaş central. S-a născut în Senegal, dar a fost naturalizat ca francez şi a jucat 22 de partide în reprezentativa "cocoşului galic", alături de un alt fundaş de culoare, Marius Tresor, el formând un zid defensiv cunoscut sub numele de "garda neagră".

Pe 17 martie 1982, la o săptămână după ce a împlinit 34 de ani, Adams a mers la un spital din Lyon, pentru o banală intervenţie chirurgicală, după ce a suferit o ruptură de ligamente. Anestezistul a comis însă mai multe greşeli, provocându-i lui Adams un bronhospasm care a împiedicat oxigenarea creierului. De aici până la comă n-a mai fost decât un pas.

"L-am găsit întins pe pat, erau tuburi peste tot. N-am plecat din spital cinci zile. Mă gândeam că se va trezi și va trebui să fiu acolo", a povestit soţia sa, Bernadette, pentru CNN. Nu s-a mai trezit însă niciodată din coma, deși au trecut mai bine de 33 de ani de atunci.


Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite