Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iată că există o altă modalitate mai bună de a începe ziua pentru a fi fericit şi bine odihnit

Există altă modalitate mai bună pentru a începe ziua decât să fii fericit şi bine odihnit? Din nefericire stilul de viaţă modern, în care fiecare vrea să fie recompensat pe loc precum şi rapiditatea cu care se desfăşoară toate lucrurile interferează cu un somn bun de noapte.

Iată că există o altă modalitate mai bună de a începe ziua pentru a fi fericit şi bine odihnit
Comentează 0

Iar somnul este armă secretă a oamenilor. Nu există niciun aspect din viaţă umană care să nu fie afectat de somn. Calitatea performanţelor fizice, mentale şi emoţionale depind de calitatea somnului.

Există o mulţime de obiceiuri care te pot ajuta să fii mai fericit dimineaţă de dimineaţă.
Iată 11 atitudini şi obiceiuri pe care ar trebui să le implementezi în rutină de noapte, conform powerofpositivity.com. Foloseşte-le pentru a stabili un ritual care să favorizeze somnul şi permite celui mai fericit eu al tău să iasă la iveală atunci când te trezeşti dimineaţă.
Ţine un jurnal

Atunci când scrii într-un jurnal te eliberezi de gândurile care te-ar fi împiedicat să te relaxezi şi să scapi de stresul de peste zi. Scrie pe caiet doar ceea ce te preocupă în acel moment. Ţine jurnalul lângă pat că atunci când gândurile care nu te lasă să dormi să le poţi trece imediat pe hârtie.

 

Respiră

Andrew Weil, fondatorul şi directorul the Arizona Center for Integrative Medicine şi profesor de medicină la Universitatea of Arizona spun: „Insomnia persistenţa devine o obişnuinţă odată cu înaintarea în vârstă”. Omul de ştiinţă sugerează metodă de respiraţie 4-7-8 pentru relaxarea în pat.

Inspiră pe nas timp de patru secunde. Ţine-ţi respiraţia timp de şapte secunde, apoi exprira pe durata a opt secunde. Repetă până când simţi că începi să te relaxezi.

 

Renunţă să treci în revistă lucrurile pe care le ai de făcut în ziua următoare

Pare că îţi vin cele mai bune idei atunci când eşti în pat şi de aceea ar fi indicat să te mai gândeşti încă o dată la ce ai de făcut mâine. Însă toate aceste „zgomote” din cap sunt rezultatul unei zile stresante şi a lipsei controlului asupra propriilor gânduri.

Oamenii sunt bombardaţi cu informaţie şi de aceea este important să înveţi cum să o gestionezi. O sugestie este că la finalul zilei să îţi faci o listă cu ceea ce ai de făcut a două zi, apoi să iei lista şi să o pui în jurnalul de lângă pat. Dacă îţi aduci aminte de ceva acum o poţi trece rapid pe foaie. La fel poţi face şi dacă îţi vine o idee grozavă. Apoi este timpul să laşi totul şi să te relaxezi.

 

Reflectează asupra zilei

Atunci când auzi „reflectează asupra zilei” probabil că te gândeşti la exprimarea gratitudinei. Şi da, ar trebui să te gândeşti la lucrurile bune care ţi s-au întâmplat în timpul zilei, însă ar trebui să arunci „o privire” şi asupra celor mai puţin fericite. Până la urmă şi ele fac parte din viaţă şi este normal să fii conştient de ele pentru a învăţa lucrurile de care ai nevoie pentru a evolua.

 
Pune-ţi aceste trei întrebări la finalul zilei

a) Ce lucruri bune s-au întâmplat azi?
b) Ce lucrurile rele s-au petrecut azi?
c) Sunt capabil să mă iert şi să trec mai departe?
Te poţi gândi la aceste lucruri ori le poţi scrie în jurnal. Scopul este să procesezi evenimentele zilei. Sfârşeşte reflecţia legat de modul în care ai interacţionat cu ceilalţi oameni de-alungul zilei. Ce modalitate mai bune de a-ţi încheia ziua reflectând asupra zâmbetelor, bunătăţii şi dragostei.

 

Schimbă-ţi gândurile legate de somn

În timp ce te îndrepţi spre pat, te-ai gândit vreodată, „Sunt atât de obosit încât n-o să mă pot odihni deloc”. Ori poate ai spus vreodată ceva de genul, „Am doar şase ore de somn şi nu sunt suficiente penru a mă pune pe picioare”.

Gândurile îţi pot determina destinul. Dacă consideri că vei avea probleme cu somnul atunci sunt şanse mari să experimentezi asta. Mai bine schimbă-ţi gândurile în unele mai pozitive ca de exemplu: „O să mă simt odihnit şi plin de energie dimineaţa” sau „Voi dormi profund în această noapte”.

Întotdeauna fii atent să ai gânduri pozitive legate de somn.

 
Scapă de albastru

Scoate toate luminile albastre din dormitor întrucât s-a demonstrat că interferează cu somnul. Aşadar, scapă de alarmele electrice şi de luminile difuze de noapte. Mai mult, nu ţine niciodată în dormitor telefoanele, laptop-ul ori tableta.

 

Întoarce ceasul cu spatele

Atunci când te vei uita la el vei începe să fii îngrijorat de cât de puţin timp mai ai de stat în pat. Prin urmare, întoarce ceasul cu spatele astfel încât să nu vezi cât este ora.

 

 

Aranjaza un loc diferit de somn pentru animalul de companie

Animalele de companie sunt agitate şi te pot împiedică să dormi. În plus, pot aduce în pat diverse lucruri la care tu să fii alergic, iar strănutul este cea mai sigură modalitate de a avea o noapte albă.

 

Apelează la ceasul interior

Încearcă să mergi la culcare şi să te trezeşti la aceeaşi oră zi de zi. Chiar şi în weekend. Odată ce ceasul biologic este pornit, îţi va fi mai uşor să adormi.

 

Mănâncă uşor şi bea puţin noaptea

Mâncărurile multe şi grele pun la lucru sistemul digestiv şi în acest caz organismul va avea dificultăţi în a se odihni noaptea. Şi poate că alcoolul te va adormi mai repede, însă după ce efectele sale vor trece te vei trezi frecvent în timpul nopţii.

 

Sursa: sfatulparintilor.ro


Scrie un comentariu

trimite