Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Harta bolilor. Luna în care ești născut influențează boala cu care te vei confrunta

Harta bolilor. Luna în care ești născut influențează boala cu care te vei confrunta
Comentează 0

S-ar părea ca data nașterii nu influențează numai semnul zodiacal, ci are o strânsă legătură cu bolile la care o anumită persoană ar putea fi expusă pe parcursul vieții. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători care a răscolit prin trecutul medical al două milioane de pacienți din întreaga lume pentru a afla dacă maladiile sunt legate sau nu de luna nașterii. S-au descoperit că 55 de boli sunt direct legate de luna în care o persoană se naște. 

S-ar părea că oamenii născuți în lunile septembrie, octombrie sau noiembrie sunt cei mai expuși la o listă lungă de boli care include ADHD, infecții virale sau boli respiratorii precum astmul. Pe cealaltă parte, copiii născuți în lunile ianuarie, februarie sau martie au mai multe șanse să dezvolte boli de inimă. Interesant este faptul că oamenii născuți toamna sunt protejați de aceste boli. Dacă data ta de naștere este cuprinsă între lunile mai și august, sunt șanse foarte mari să eviți multe boli pe parcursul vieții, deoarece persoanele născute în această perioadă nu au riscuri ridicate față de nicio boală în special.

Legătura dintre persoanele născută toamna și riscul crescut de astm s-ar putea datora faptului că bebelușii au fost expuși, timp de perioade prelungite, particulelor de praf din casă, având în vedere că lumea nu mai iese la fel de des din casă. Un alt studiu mai vechi a demonstrat că persoanele născute iarna sunt mai expuse la boli de inimă deoarece, când sunt mici, suferă de o deficiență de vitamina D (pe care corpul nostru o produce când stăm la soare).

sursa: efemeride.ro


 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite