Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au descoperit vârsta la care e cel mai bine să naşti. Te va surprinde!

Au descoperit vârsta la care e cel mai bine să naşti. Te va surprinde!
Comentează 0

Până nu demult, medicii credeau că e mult prea târziu pentru o femeie să nască prima oară după vârsta de 25 ani. Vârsta ideală a mamei era considerată cea cuprinsă între 20 și 27 ani. Ultimele descoperiri ale cercetătorilor științifici resping această teorie. Pe de-o parte, mamele tinere sunt mai sănătoase, iar ovulele nu au fost afectate atât de mult de condițiile din mediul înconjurător precum ovulele femeilor mai în vârstă. Pe de-altă parte, cu fiecare an, femeile decid să devină mame tot mai târziu. 

Descoperirile medicului John Mirowski de la Universitatea din Texas arată că vârsta ideală la care trebuie să naști primul copil este 34 ani. Atunci organismul femeii este mult mai pregătit să conceapă și să suporte sarcina. Pe lângă asta, la femeile mai tinere, mult mai des apar diverse boli și stări care complică nașterea.

În apărarea acestei poziții au sărit și psihologii, care spun că după 30 ani femeile de obicei se află în relații mult mai serioase și mai stabile, au un venit mai stabil și experiență de viață suficientă încât să poată educa micuțul. Totuși, medicii avertizează că la femeile cu vârsta mai mare de 35 ani crește riscul de a dezvolta boli cronice, inclusiv maladii ale sistemului reproductiv, de aceea la această vârstă femeile trebuie să planifice sarcina sub supravegherea strictă a medicilor.

sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide