Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Guvernul Orban răsuflă uşurat. PSD nu a depus moțiune de cenzură

Guvernul Orban poate să răsufle uşurat. PSD nu a depus moţiune de cenzură, după ce Executivul şi-a angajat răspunderea pe legea bugetului.

Guvernul Orban răsuflă uşurat. PSD nu a depus moțiune de cenzură
Comentează 1

Guvernul Orban poate să răsufle uşurat. PSD nu a depus moţiune de cenzură, după ce Executivul şi-a angajat răspunderea pe legea bugetului. Termenul era de trei zile şi a expirat ieri.

Pretextul oficial este că nu au fost şi alte partide parlamentare care să îşi dorească dărâmarea Guvernului. Neoficial însă sunt şi alte motive. 

După ultima ședință a CEX-ului PSD, Marcel Ciolacu a anunţat că liderii social-democrați nu au luat o decizie cu privire la depunerea unei moţiuni de cenzură, dar acest lucru va fi stabilit în zilele viitoare

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat zilele trecute că o nouă moțiune de cenzură ar declanșa o nouă criză politică după cea care a dus la înlăturarea PSD de la guvernare. ”România nu are nevoie de acest lucru”, spune Tăriceanu.

El a mai precizat că nu vede de ce ar forţa Ludovic Orban o moţiune de cenzură care să ducă la organizarea alegerilor anticipate. Tăriceanu şi-a exprimat speranţa că Executivul nu îşi va mai asuma răspunderea pe alte măsuri legislative.

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu anunţase că, în cazul în care PSD va depune o moţiune de cenzură şi va constata că are majoritatea necesară pentru a da jos Executivul Orban, atunci va avea şi o propunere pentru un nou Guvern.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite