Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se fac pregătiri pentru deschiderea şcolilor care va avea loc la toamnă

În acest moment, Guvernul Orban lucrează pentru redeschiderea în siguranţă a şcolilor în toamnă, analizând mai multe scenarii. Reprezentanții Executivului susțin că nu există motive acum să se amâne deschiderea şcolilor, se lucrează pe diferite variante de predare corelate cu riscurile epidemiologice, inclusiv predarea prin rotaţie - online şi în clasă, motiv pentru care  se finalizează achiziţia tabletelor pentru copiii care au nevoie de aceste dispozitive. În mod sigur, numărul copiilor la clase va fi redus pentru asigurarea condiţiei de  distanţare fizică.

Se fac pregătiri pentru deschiderea şcolilor care va avea loc la toamnă
Comentează 0

De altfel, obiectivul „clase cu mai puţini elevi” şi l-au tot fixat guvernele anterioare, dar a fost abandonat pe drum, şcoala românească fiind un bun subiect electoral şi atât pentru partidul lui Dăncilă. Guvernul Orban promite că va rezolva şi această problemă.

Un grupul interministerial, la şedinţele căruia a luat parte şi premierul Ludovic Orban, analizează soluţiile cele mai bune pentru ca elevii să revină în toamnă la şcoală în cele mai sigure condiţii. În acest context, este esenţial să stopăm valul de noi îmbolnăviri care poate impune măsuri restrictive acolo unde există risc epidemiologic. Obiectivul autorităților este să nu luăm nicio măsură de acest fel. Guvernanții nu vor să fie obligați să ia măsuri restrictive! De aceea reiau apelul către populaţie să lucreze împreună cu autorităţile şi să susţină eforturile specialiştilor respectând, pur şi simplu, recomandările de protecţie sanitară. 

„Noi suntem pregătiţi pentru fiecare scenariu şi suntem optimişti în ceea ce priveşte evoluţia epidemiei, sănătatea şi siguranţa copiilor care încep şcoala în toamnă depind de capacitatea noastră de a gestiona cazurile noi şi de efortul de echipă cu autorităţile locale care administrează unităţile de învăţământ”, spun reprezentanții Guvernului.

Foto: romania.europalibera.org

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite