Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Guvernul atacă la CCR dublarea alocațiilor copiilor

Guvernul atacă la CCR dublarea alocațiilor copiilor. Potrivit unor surse, sesizarea este în lucru și urmează să fie depusă astăzi. Printre motivele invocate, Executivul susține că Parlamentul nu a precizat și sursa de finanțare pentru majorări, relatează Realitatea PLUS.

Guvernul atacă la CCR dublarea alocațiilor copiilor
Comentează 1

Premirul Ludovic Orban a anuțat încă de la începutul lunii iunie că analizează căile de a ataca la CCR decizia Camerei Deputaților care, pe 3 iunie, a respins Ordonanța de Urgență ce amâna până la data de 1 august dublarea alocației copiilor, pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, de la 150 de lei c\t este în prezent, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Potrivit ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, efortul financiar a fost estimat la peste 6 miliarde de lei.

Într-o intervenție recentă, șeful Guvernului a spus că va trebui gândit un calendar în acest sens. „Şi aici am să vă dau răspunsul că vom căuta o soluţie. Nu ne putem permite dublarea alocaţiilor. Este a doua dublare. Sigur că vom da o garanţie privind dublarea alocaţiilor, dar va trebui să gândim un calendar de creştere a alocaţiilor", a afirmat Orban.

Sursa: realitatea.net

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite