Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Grădiniță nouă la Șicula

Un proiect important pentru Comuna Şicula este construcţia noii grădiniţe, după cum ne spunea primarul Aurel Radiţa.
 

Grădiniță nouă la Șicula
Comentează 1

"Astăzi am primit vizita constructorului ce câştigat licitaţia pentru Grădiniţa cu Program Normal, cu 3 săli de grupe cu 60 de locuri în localitatea Şicula, poiect care se va desfălura prin Ministerul Educaţiei şi Învăţământului în colaborare cu Primăria Şicula. În momentul când autorizaţia de construcţie va fi eliberată (în cel mult 2 săptămâni) constructorul se va apuca de lucru, din discuţiile purtate la faţa locului. Astăzi am predat documentaţia tehnică, fata PT+DE. Toate avizele necesare sunt obţinute cele specificate în Certificatul de Urbanism, mai puţin certificatul de la ISU, urmând ca în maxim 2 săptămâni să-l obţinem şi pe acesta.

Aşadar copii de la grădiniţă se vor bucura de condiţii la standarde UE. Comuna Şicula va avea grădiniţă nouă, după o luptă grea şi insisteţe din partea Primăriei cu instituţiile abilitate ale statului care ne-au aprobat până la urmă această finanţare atât de necesară ca aceşti copilaşi să aibă condiţiile cele mai bune. Momentan gădiniţa funcţionează într-o clădire veche, eşi condiţiile la ora actuală sunt bune. Menţionez că acest proiect de finaţare cu bani d ela bugetul local şi Guvern erau foarte necesar pentru comună, având în vedere faptul că în Şicula există tineret tot mai mult. Faţă de 2014 numărul de naşteri a crescut, deci şi copii de la Şicula vor fi tot mai mulţi. Sunt aproximativ 50 de copii de grădiniţ în Şicula. Aşadar, din toamnă, când va începe noul an şcolar copilaşii vor intra în noua grădiniţă. Termenul de execuţie al lucrărilor este de 6 luni".

Faptul că în planul său de lucru are foarte multe proiecte, unele începute deja, în face pe Aurel Radiţa să se gândească la un nou mandat în fruntea Comunei Şicula. "Am multe proiecte începute, şi intenţionez să le finalizez, cum ar fi drumurile în comună. trotuarele, pavaje din dale de beton, şi iată acum începem şi cosntrucţia grădiniţei. Pe viitor dorim să începem alte proiecte pentru Şicula, Gurba şi Chereluş, cum ar fi asfaltarea a încă 7 kilometri de străzi în toate satele, proiect depus deja la Minsiterul Dezvoltării (OG 28), reabilitarea corpului 2 al Şcolii Generale Şicola (şcoala veche) care necesită reparaţie capitală, proiect în lucru, canalizare în toată comuna pe fonduri guvernamentale şi masterplanul judeţului Arad. De asemenea, continuarea lucrărilor la Drumul Comunal 32 Chereluş - Şepreuş, deoarece avem curpinsă o sumă în buget pe 2016 atât din bugetul local, cât şi Consiliul Judeţean Arad", mai spune primarul Aurel Radiţa.

Galerie foto (22)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite