Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga susține propunerea ca anumite incidente de plată să nu fie înregistrate decât după încetarea stării de urgență

Deputatul liberal arădean Glad Varga susține propunerea ca incidentele de plată cu bilete la ordin sau cecuri să nu fie înregistrate în Centrala Incidentelor de Plăți decât după 60 de zile de la încetarea stării de urgență. Măsura ar veni în sprijinul agenților economici de bună-credință, care au totuși anumite probleme cu încasările din cauza pandemiei și a stării de urgență.

Glad Varga susține propunerea ca anumite incidente de plată să nu fie înregistrate decât după încetarea stării de urgență
Comentează 0

„Situaţia de urgenţă generată de pandemia de COVID-19 afectează întreaga societate, având impact economic, financiar şi social asupra tuturor operatorilor economici. Măsurile luate până în prezent de Guvern vin în sprijinul economiei şi populaţiei, însă complexitatea crizei şi faptul că durata efectivă a acesteia nu este cunoscută aduc în prim-plan probleme punctuale care necesită rezolvare. În acest sens, susţin propunerea ca pe parcursul stării de urgenţă, toate incidentele cu bilet  la ordin sau cecuri care au fost introduse în circuitul bancar să nu fie tratate ca incidente de plăţi înregistrate în Centrala Incidentelor de Plăţi, decât după 60 de zile de la suspendarea stării de urgenţă, dacă respectivii operatori economici nu ajung la un acord cu partenerii pentru care au emis respectivele instrumente bancare neîncasate. Se evită astfel afectarea bonităţii/credibilităţii/solvabilităţii operatorilor economici, care îşi vor putea redresa activitatea după încheierea crizei generate de răspândirea coronavirusului, fără teama de interdicţii bancare determinate de această situaţie neprevăzută în momentul emiterii acelor instrumente bancare”, a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad.

În continuare, parlamentarul arădean susține că printre principalele efecte pe care le simt antreprenorii ca urmare a pandemiei de coronavirus sunt scăderea vânzărilor, suspendarea temporară a activităţii, disponibilizări, restrângerea activității, întârzieri la plata furnizorilor, închiderea unor firme. „Turismul, transporturile, construcțiile și domeniul ospitalității și al restaurantelor sunt doar primele sectoare lovite dur de criza provocată de noul coronavirus. Unda de șoc se va resimți și în alte domenii, dar România va avea o imagine exactă a impactului după ce numărul îmbolnăvirilor va  scădea, spun mai mulți analiști economici. Trebuie găsite soluțiile cele mai bune atât pentru perioada prin care trecem, cât și pentru viitor. Economia românească trebuie susținută”, a încheiat depuatul liberal arădean Glad Varga.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite