Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă (PPE/PNL) la reuniunea PPE de la Berlin: „Am subliniat importanța relansării masive a energiei nucleare în UE”

Europarlamentarul PNL, Gheorghe Falcă este prezent la reuniunea externă a Grupului Partidului Popular European, care se desfășoară la Berlin. Conferința de azi, a avut câteva tema importante, viitorul Europei și întâlnirea cu Angela Markel, ultima în calitate de cancelar al Germaniei, fiind printre punctele importante.

Gheorghe Falcă (PPE/PNL) la reuniunea PPE de la Berlin: „Am subliniat importanța relansării masive a energiei nucleare în UE”
Comentează 0

„În primul rând trebuie să spun că am discutat despre poziționarea colegului nostru, domnul Manfred Weber pentru a fi reales în funcția de președinte al Grupului PPE. Îmi exprim întreg sprijinul pentru domnul Weber, misiunea noastră fiind aceea de a reînvia democrația creștină și partidele de centru-dreapta din Europa.

În al doilea rând, am avut o întâlnirea cu doamna Angela Merkel și am purtat discuții privind viitorul creștin-democrației în Europa. Cancelarul german lasă în urma sa un partid bine consolidat și o moștenire politică și diplomatică cu valoare pentru viitoarele generații.

O altă discuție importantă pentru România a vizat viitorul Europei cu Sebastian Kurz, cancelarul Austriei. Viitorul Europei este strâns legat de aderarea țării noastre la Schengen. Am subliniat importanța garantării drepturilor depline a României ca stat membru UE și am punctat faptul că România și-a îndeplinit obligațiile de securitate și siguranță, așa cum au fost ele stabilite”, a transmis europarlamentarul Gheorghe Falcă.

O altă temă abordată în cadrul reuniunii PPE de la Berlin a vizat așa-numitul „Pachet potrivit pentru 55” (Fit for 55) și perioada de tranziție verde. „Ca parte a Acordului verde european, împreună cu Legea europeană privind clima, UE și-a stabilit un obiectiv obligatoriu de a atinge neutralitatea climatică până în 2050. Acest lucru necesită scăderea substanțială a nivelurilor actuale de emisii de gaze cu efect de seră în următoarele decenii. Ca un pas intermediar către neutralitatea climei, UE și-a ridicat ambiția climatică din 2030, angajându-se să reducă emisiile cu cel puțin 55% până în 2030. UE lucrează la revizuirea legislației sale în materie de climă, energie și transport. În acest context, am subliniat importanța relansării masive a energiei nucleare în Uniunea Europeană”, a explicat Falcă.


 

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite