Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Angela Merkel, un cancelar creștin-democrat care a condus Germania cu determinare și fermitate”

Europarlamentarul PPE/PNL Gheorghe Falcă susţine că Angela Merkel, fostul şef al Guvernului german, a fost un cancelar care a condus Germania cu determinare şi fermitate. Asta, în condiţiile în care astăzi s-a încheiat un ciclu ce a durat 16 ani, în care cea mai puternică ţară a Europei din punct de vedere economic a fost condusă Angela Merkel, un politician creştin-democrat care a crescut în Germania de Est.

Gheorghe Falcă: „Angela Merkel, un cancelar creștin-democrat care a condus Germania cu determinare și fermitate”
Comentează 0

„Angela Merkel a fost un model, un politician extraordinar, un lider consacrat și un pilon important al familiei creștin-democrate. Timp de 16 ani, doamna Merkel a avut în mâini destinele Germaniei și ale Europei, a făcut pași importanți în direcția deschiderii și colaborării pe plan european și a fost fără niciun echivoc un om politic de la care cu toții am avut de învățat.

În 2005, Bundestagul Germaniei a ales-o pe Angela Merkel în funcția de cancelar, fiind prima femeie cancelar din istoria Germaniei. Comparația frecventă cu prim-ministrul britanic Margaret Thatcher arată dimensiunea omului politic Angela Merkel, iar în 2009 a fost numită de revista Forbes Magazine drept cea mai puternică femeie din lume.

În cadrul Partidului Popular European, Angela Merkel a fost un lider important, de-a lungul timpului colaborând cu oameni politici extrem de puternici precum Jean-Claude Juncker, Wilfried Martens, Nicolas Sarkozy, Silvio Berlusconi, Mariano Rajoy.

Determinarea și fermitatea doamnei Angela Merkel a ajutat Europa să treacă peste momente extrem de dificile, să facă față crizelor și să devină mai unită”, a transmis europarlamentarul Gheorghe Falcă.  

 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite