Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „O inițiativă fără precedent: toți cetățenii UE sunt invitați să participe activ pentru viitorul lor și al nostru al tuturor”

Un exercițiu de democrație inedit, o inițiativă fără precedent la nivelul Uniunii Europene: platforma digitală multilingvă a Conferinței privind viitorul Europei. „Salut această inițiativă inter-instituțională fără precedent în Uniunea Europeană”, a punctat europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Gheorghe Falcă: „O inițiativă fără precedent: toți cetățenii UE sunt invitați să participe activ pentru viitorul lor și al nostru al tuturor”
Comentează 0

Eurodeputatul PNL/PPE a explicat: „Comitetul executiv al Conferinței privind viitorul Europei, format din reprezentanți ai Parlamentului European, ai Consiliului Uniunii Europene și ai Comisiei Europene, au decis să lanseze platforma digitală multilingvă a Conferinței privind viitorul Europei, invitându-i pe toți cetățenii UE să contribuie la conturarea propriului viitor și a viitorului Europei în ansamblul său. Platforma este disponibilă în 24 de limbi și le permite astfel cetățenilor din întreaga Uniune să împărtășească și să facă schimb de idei și opinii prin intermediul unor evenimente online. Conferința privind viitorul Europei reprezintă un exercițiu de democrație deliberativă fără precedent, deschis și incluziv. Scopul acesteia este să le ofere cetățenilor din toate categoriile sociale, din întreaga Europă, un cuvânt mai greu de spus în legătură cu ceea ce așteaptă ei de la Uniunea Europeană, iar opiniile lor ar trebui apoi să contribuie la orientarea direcției viitoare a UE și a politicilor sale”.

Gheorghe Falcă a explicat, de asemenea, temele cheie în jurul cărora este organizată platforma: schimbările climatice și mediul; sănătatea; o economie mai puternică și mai echitabilă; justiția socială și locurile de muncă; UE în lume; valori și drepturi, statul de drept, securitate; transformarea digitală; democrația europeană; migrația; educația, cultura, tineretul și sportul. „Aceste teme sunt completate de o secțiune deschisă pentru subiecte transversale și alte idei, cetățenii fiind liberi să propună orice alte aspecte care îi preocupă, într-o abordare care se desfășoară cu adevărat de la bază spre vârf”, a concluzionat Falcă.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide