Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Erasmus+ continuă și în perioada 2021-2027. Bugetul este aproape dublu față de finanțarea anterioară”

 Programul Erasmus+ a fost votat în plenul Parlamentului European pentru a continua și în perioada 2021-2027.

Gheorghe Falcă: „Erasmus+ continuă și în perioada 2021-2027. Bugetul este aproape dublu față de finanțarea anterioară”
Comentează 0

„Erasmus+ este cel mai de succes proiect european cu un impact incredibil asupra mobilității tinerilor și nu numai. Programul a demonstrat că are un rol important în promovarea identității europene, iar fondurile de care va dispune pentru perioada 2021-2027 vor fi aproape duble (peste 28 de miliarde EUR din surse diferite) față de perioada anterioară de șapte ani (14,7 miliarde EUR). Așadar, Parlamentul European a reușit să asigure fonduri suplimentare în valoare de 1,7 miliarde EUR în etapele finale ale negocierilor cu Consiliul”, a transmis europarlamentarul PPE/PNL, Gheorghe FALCĂ.

Acesta a mai precizat: „În cadrul dezbaterii în plen înainte de aprobarea programului, majoritatea vorbitorilor au afirmat că viețile tinerilor au fost afectate de COVID-19 și au subliniat importanța programului Erasmus+, evaluat de cetățeni ca fiind cel mai de succes dintre toate programele UE, pentru generațiile europene viitoare. În comparație cu programul Erasmus+ anterior, noul program va include și un ajutor pentru o perioadă de maximum șase luni petrecută într-o altă țară din Uniunea Europeană pentru cursanții adulți. Programul va ajuta astfel persoane de toate vârstele și din toate mediile să dobândească noi competențe profesionale și de viață și să se adapteze mai bine la schimbările generate de tranziția către o economie verde și digitală, precum și de pandemia de COVID-19. Noul program Erasmus+ va fi mai simplu și va avea proceduri mai ușor de urmat și sisteme informatice mai ușor de utilizat de către candidați. De asemenea, vor trebui întocmite mai puține documente. Va exista și un mecanism special de finanțare pentru organizații mai mici, cum ar fi organizațiile de tineret și cluburile sportive. Programul va analiza și în ce măsură contribuie la atingerea obiectivelor Uniunii Europene legate de cheltuielile asociate schimbărilor climatice și își va reduce amprenta de mediu. De exemplu, el va favoriza folosirea mijloacelor de transport ecologice de către participanții la program”.

În final, Gheorghe Falcă a subliniat că „Erasmus+ reprezintă cea mai frumoasă experiență din viața multor tineri, iar din discuțiile purtate cu beneficiarii acestui program putem spune că Erasmus+ este o carte de vizită alături de diploma de absolvire și care atestă valori europene și capacități de adaptare, sete de cunoaștere, curaj și inițiativă”.

Programul Erasmus+ împlinește 34 de ani, perioadă în care datorită burselor accesate de elevii, studenții sau profesorii foarte bine pregătiți au avut șansa să se dezvolte din toate punctele de vedere, într-o altă țară europeană și au pus bazele familiei europene de azi. Viitorul Europei este în mâinile generației Erasmus+.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite