Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Discover EU este șansa tinerilor de a explora Europa”

Eurodeputatul PNL/PPE, Gheorghe Falcă a anunțat o nouă rundă de înscrieri pentru DiscoverEU care începe astăzi, 11 octombrie. Călătoriile sunt destinate celor care au 18 ani și vor putea fi efectuate între 1 martie 2023 și 29 februarie 2024.

Gheorghe Falcă: „Discover EU este șansa tinerilor de a explora Europa”
Comentează 0

Subliniez că participanții vor primi un card de reduceri pentru transport public, cazare, hrană, sport și alte servicii disponibile în toate țările eligibile. În primăvara acestui an, 1.562 de tineri din România au câștigat câte un permis de călătorie, a transmis Falcă.

DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+. Scopul acestui program este să le ofere tinerilor în vârstă de 18 ani o experiență de călătorie care le va întări sentimentul de apartenență la Uniunea Europeană și le va permite să exploreze diversitatea Europei, patrimoniul cultural și istoria acesteia, să-și creeze legături cu persoane de pe întregul continent și, în cele din urmă, să se descopere pe ei înșiși, a mai punctat Falcă. Eurodeputatul a subliniat că în această lună Comisia Europeană și Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură (EACEA) vor selecta cel puțin 35 000 de tineri care îndeplinesc criteriile de eligibilitate.

Persoanele interesate se pot înscrie pe Portalul european pentru tineret. Perioada de înscriere începe marți, 11 octombrie și se încheie marți, 25 octombrie 2022. Selecția se va desfășura ținând cont de reședința legală indicată de solicitant în formularul de înscriere. Dacă există țări în care numărul cererilor este mai mic decât numărul permiselor alocate, permisele rămase vor fi redistribuite către țările în care numărul solicitanților este mai mare decât cel al permiselor alocate. Dacă sunt îndeplinite toate criteriile de eligibilitate, solicitanții vor trebui să îndeplinească și alte criterii de selecție, adică să răspundă la cele 5 întrebări din quiz și la întrebarea de departajare. În cazul grupurilor, doar liderul va trebui să răspundă la cele 5 întrebări din quiz și la întrebarea de departajare, a mai explicat eurodeputatul Gheorghe Falcă.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite