Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Certificatul verde va avea efect imediat iar libertatea de mișcare va fi garantată în Uniune!”

 Europarlamentarul PPE/PNL, Gheorghe Falcă transmite de la Bruxelles: „Negocierile și dezbaterile privind certificatul verde digital au loc într-o procedură de urgență, iar acest certificat verde va garanta libera circulație în UE, respectând principiul nediscriminării și drepturile fundamentale ale cetățenilor UE”.

Gheorghe Falcă: „Certificatul verde va avea efect imediat iar libertatea de mișcare va fi garantată în Uniune!”
Comentează 0

Din Parlamentul European, Gheorghe Falcă punctează că la nivelul Uniunii Europene „va fi definit un cadru tehnic care urmează să fie instituit până la jumătatea lunii iunie, pentru a garanta libertatea de mișcare în Uniune și pentru a asigura securitatea, interoperabilitatea, precum și respectarea deplină a protecției datelor cu caracter personal”.

„Certificatul verde digital va permite, de asemenea, acceptarea certificatelor compatibile emise în țări terțe (în urma unor decizii de echivalare). La nivel național, statele membre trebuie să creeze infrastructura tehnică necesară pentru emiterea și acceptarea certificatelor. Foarte important de reținut este faptul că regulamentul nu creează pre-condiții pentru libera circulație sau pentru trecerea frontierelor, precum verificări la mijloacele de transport personal sau în comun. Regulamentul trebuie să stabilească un cadru legal adecvat și flexibil, care să poată fi actualizat în funcție de evoluțiile din domeniul medical sau în funcție de situația epidemiologică din rândul statelor membre ale UE (inclusiv apariția de noi tulpini)”, a declarat Falcă.

În ceea ce privește discriminarea, europarlamentarul român spune: „Susțin menținerea tuturor celor trei categorii de certificate pentru a acoperi toate categoriile de persoane: testare, vaccinare, recuperare (trecerea prin boală). În plus, doar certificatele emise pentru vaccinurile aprobate de către EMA (Agenția Europeană a Medicamentului) ar trebui să fie acceptate în mod obligatoriu de către toate statele membre. Este foarte important de menționat și faptul că acest certificat nu este un pașaport și nici nu trebuie să fie numit astfel. Nu în ultimul rând, regulamentul trebuie să asigure interoperabilitatea sistemului UE cu sistemele internaționale și cu statele terțe, acolo unde este posibil”.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite