Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Aradul continuă dezvoltarea digitală”

Începută în urmă cu doi ani, în 2018, dezvoltarea digitală a municipiului Arad continuă. În acest an, Aradul a fost selectat printre cele 5 orașe din România care vor face parte din programul „100 Inteligent Cities Challenge”.

Gheorghe Falcă: „Aradul continuă dezvoltarea digitală”
Comentează 2

„În urmă cu doi ani anunțam că municipiul Arad este unui dintre cele 15 orașe din Europa selectate de Comisia Europeană pentru a beneficia de servicii de consultanţă personalizate în proiectarea şi implementarea strategiei locale de transformare digitală. Implicarea Aradului în proiectul Digital Cities Challenge a fost un prim pas pentru ca Aradul să devină un oraș digitalizat, european, dezvoltat.

În 2018 selectarea Aradului pentru a fi inclus în acel proiect a fost posibilă datorită faptului că oraşul a făcut paşi concreţi în direcţia digitalizării, având iluminat public cu LED-uri, sistem de e-ticketing, Hot Spots, supraveghere video inteligentă, catalog electronic My Arad.
În ultimii doi ani, administrația din Arad a arătat că înțelege nevoia de digitalizare și transformare a orașelor, a făcut pași importanți pentru ca Aradul să devină un oraș atractiv, un oraș smart. Astăzi, Aradul este unul din cele 5 orașe din România care intră într-o nouă etapă prin proiectul «100 Inteligent Cities Challenge».

Astăzi, mai mult ca oricând, vedem cât de importantă este digitalizarea în dezvoltarea administrației, în modernizarea statului și a relației cu cetățeanul. Astăzi, vorbim despre mijloace eficiente de furnizare a energiei și ne concentrăm eforturile pentru a putea veni cu soluții viabile pe termen mediu și lung.

100 Intelligent Cities Challenge (ICC) este o oportunitate unică pentru evoluția orașelor UE

pentru a se alătura unei comunități care folosește tehnologii avansate, pentru a face față crizei pandemice și a reconstrui economiile acestora, în timp ce le conduce în direcția creșterii ecologice și durabile. Acest lucru va ajuta orașele să îmbunătățească calitatea vieții și să creeze noi oportunități pentru comunitățile lor de afaceri”, a transmis europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite