Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Europarlamentarul Gheorghe Falcă face parte din echipa Parlamentului European care va negocia cu Marea Britanie acordul post-Brexit

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, va reprezenta Comisia pentru Petiţii din cadrul Parlamentului European în negocierile dintre UE şi Marea Britanie. Echipa de negociere formată la nivelul Parlamentului European are în total 20 de membri, fiind condusă de președintele Comisiei pentru Afaceri Europene.

Europarlamentarul Gheorghe Falcă face parte din echipa Parlamentului European care va negocia cu Marea Britanie acordul post-Brexit
Comentează 0

Cei 20 de europarlamentari vor avea de făcut, până în iunie, un raport pe care îl vor înainta Consiliului European, raport în funcție de care se vor desfășura negocierile între UE și Regatul Unit al Marii Britanii. „La 1 februarie 2020, Marea Britanie s-a retras din Uniunea Europeană, o decizie politică pe care o regretăm, însă istoria nu se opreşte aici. Tocmai de aceea, voi susţine în calitate de raportor ca UE şi Marea Britanie să ajungă cât mai repede la un acord care să fie benefic ambelor părţi. La aceste negocieri voi încerca să reprezint cât mai bine interesele românilor care se află astăzi în Marea Britanie, dar voi încerca totodată să mă asigur şi că românii care vor dori să meargă acolo în viitor, să muncească, să studieze sau chiar să călătorească, o vor putea face ca şi până acum”, a declarat pentru adevarul.ro europarlamentarul Gheorghe Falcă. Acesta susține că acordul de retragere prevede o perioadă de tranziţie, până la 31 decembrie, în timpul căreia se aplică legislaţia Uniunii şi în Regatul Unit.

„Un partener major al UE”

Mai trebuie spus că Falcă se declară împotriva ideii că Marea Britanie trebuie pedepsită, pentru a fi dată ca exemplu celor care vor să părăsească Uniunea.  „O astfel de teză este greşită. Marea Britanie rămâne un partener major şi un prieten al Uniunii Europene. Ca român vă spun că trebuie să îi fim recunoscători Marii Britanii care este al doilea cel mai mare contributor la securitatea noastră, după Statele Unite. În plus, Marea Britanie este una dintre puţinele ţări vest-europene care împărtăşesc temerile est-europenilor atunci când vine vorba de potenţiala ameninţare rusească”, mai spune europarlamentarul  arădean, care a ținut să precizeze că echipa de negociere din care face parte se va deplasa de două ori în Marea Britanie, urmând să aibă întâlniri cu structurile asociative ale românilor de acolo. „Până în momentul de față, peste 500.000 de români s-au înscris pe o platformă creată pentru cei care doresc să îndeplinească condițiile de a rămâne în Marea Britanie. Sunt mulți în Londra și marile aglomerări urbane, iar peste 20% dintre cei care se află în Marea Britanie legal, dețin afaceri”, a încheiat Gheorghe Falcă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite