Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Am discutat la Bruxelles cele mai importante subiecte pentru România”

O întâlnire extrem de importantă a avut loc marți între europarlamentarii români și premierul Nicolae Ciucă, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu. „Temele abordate în cadrul întâlnirii au fost de actualitate, pornind de la aderarea României la Schengen, până la raportul MCV, situația PNRR și relația României cu Republica Moldova și Ucraina”, a transmis eurodeputatul Gheorghe Falcă.

Gheorghe Falcă: „Am discutat la Bruxelles cele mai importante subiecte pentru România”
Comentează 0

În ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen, Falcă a transmis: „Atât președintele Parlamentului European, cât și președintele Comisiei Europene au apreciat progresele realizate de României. Mai mult, toate eforturile României sunt evidențiate în raportul realizat de specialiștii care au vizitat țara noastră în urmă cu două săptămâni. Acest raport va fi transmis și Țărilor de Jos și oricine va dori să îl consulte o va putea face. România este transparentă în acest proces, iar verificarea realizărilor tehnice se poate face de toți cei care mai au dubii cu privire la aderarea noastră la Spațiul Schengen”.

În continuare europarlamentarul a rezumat și celelalte teme abordate: „Fiind prezent și ministrul Justiției, domnul Cătălin Predoiu, s-a discutat despre raportul MCV și raportul privind legile justiției. Comisiei Europene i-au fost transmise toate documentele pentru a analiza impactul legilor justiției, inclusiv tabele comparative pentru a evidenția modificările aduse, asta în condițiile în care au fost peste 1.000 de amendamente pe aceste legi. În ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență, aici situația este clară: PNRR este șansa României la dezvoltare! Ne dorim ca indicatorul privind pensiile să fie înlocuit cu un alt indicator financiar, asta fiind unul dintre obiectivele negocierilor pe care România le duce la acest moment pe PNRR. În ceea ce privește energia s-a decis ca termocentralele să fie introduse în rezerva tehnică a României”.

Pe linie de politică externă, eurodeputatul Gheorghe Falcă a specificat: „România va menține în aceleași linii de sprijin, prin granturi pentru energie și gaz. De asemenea, vom susține în continuare Ucraina printr-un plan pentru integrare și ne dorim să deschidem o nouă graniță cu ei”.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite