Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Acordul cu SUA pentru Cernavodă, ratificat de Guvern!”

În decembrie 2020 SUA și România au semnat două acorduri de maximă importanță, urmând ca opt miliarde de dolari să ajungă la Cernavodă. Europarlamentarul Gheorghe FALCĂ (PNL/PPE) sublinia atunci: „Dincolo de parteneriatul militar, atât România cât şi Statele Unite vor coopera pentru recondiţionarea unui reactor nuclear la centrala de la Cernavodă. România a accesat cel mai mare pachet de finanţare primit vreodată, ceea ce confirmă încrederea de lungă durată dintre cei doi aliaţi. Cu o finanţare de opt miliarde de dolari pentru strategia energetică româno-americană, România va juca un rol de lider în Europa consolidându-şi o bine-meritată poziţie”.

Gheorghe Falcă: „Acordul cu SUA pentru Cernavodă, ratificat de Guvern!”
Comentează 0

Acum, acordul a fost ratificat de Guvern. „În ultima ședință de Guvern a fost ratificat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile din România, semnat la București, la 9 decembrie 2020 și la Upper Marlboro, la 4 decembrie 2020.

Acest acord este unul esențial pentru securitatea energetică a țării noastre, dar și pentru viitoarele investiții care urmează să fie făcute. În mod cert investițiile de la Cernavodă vor aduce locuri de muncă și o oportunitate de dezvoltare economică și energetică a României”, a declarat Gheorghe Falcă.

De menţionat că SUA are un parteneriat cu România pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, dar și recondiționarea reactorului 1. Actualul acord va fi valabil pentru următorii 30 de ani.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite