Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Garda de Mediu taie în carne vie: o nouă amendă consistentă pentru operatorul de salubritate din Zona Ineu

Comisarii Gărzii de Mediu Arad taie în carne vie în Zona Ineu. Operatorul de salubrizare a fost amendat din nou, de data aceasta cu 75.000 de lei, pentru lipsa autorizației de mediu și colectarea deficitară a deșeurilor reciclabile.

Garda de Mediu taie în carne vie: o nouă amendă consistentă pentru operatorul de salubritate din Zona Ineu
Comentează 0

„Controlul privind verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale (PNGD) și a stării de salubrizare a localitaților pentru zona 3 din cadrul SMID - jud. Arad (Ineu, Apateu, Archiș, Beliu, Bocsig, Cermei, Craiva, Hășmaș, Seleuș, Șicula, Șilindia, Tauț și Târnova) s-a finalizat cu  consemnarea și sancționarea unor deficiențe în activitatea desfășurată de către operatorul de salubritate din zona respectivă. Asocierea Salub Prest-Eco SRL & Consult Soc Centrum SRL a fost sancționată cu amendă în valoare de 75.000 lei pentru lipsa autorizației de mediu și colectarea deficitară a deșeurilor reciclabile”, anunţă pe Facebook Garda de Mediu Arad.

Luna trecută, o acţiune de control a comisarilor Gărzii de Mediu desfăşurată la Complexul de tratare Ineu-Mocrea s-a lăsat cu sancţiuni usturătoare pentru societatea care operează staţia, adică tot Asocierea Salub Prest-Eco SRL & Consult Soc Centrum SRL

„În data de 16.09.2021 o echipă de comisari din cadrul GĂRZII NAȚIONALE DE MEDIU-Comisariatul Județean Arad a efectuat un control la Complexului de tratare Ineu-Mocrea, stație operată de către ASOCIEREA SALUB-PREST ECO SRL & CONSULT SOC CENTRUM SRL.

În urma controlului s-a contatat că ASOCIEREA SALUB-PREST ECO SRL & CONSULT SOC CENTRUM SRL prin lider de proiect SC SALUB-PREST ECO SRL nu deține AUTORIZAȚIE DE MEDIU conform prevederilor legale, iar pe amplasamentul stației erau depozitate și următoarele cantități de deșeuri:

- cod 150101 - 8,08 tone-ambalaje din hârtie,carton

-cod 150102  - 67,964 tone – ambalaj de materiale plastice -cod 200301 – 611,179 tone –deșeuri municipale amestecate.

A fost dispusă măsura suspendării activității de preluare în vederea sortarii şi transferului deşeurilor colectate din zona 3, judeţ Arad, până la obţinerea autorizaţiei de mediu și transportarea deșeurilor colectate aferente zonei 3 la STAȚIA DE TRANSFER SEBIȘ.

A fost aplicată amendă de 60.000 lei conform prevederilor OUG 195/2005-privind protecția mediului”, anunţau atunci reprezentanţii instituţiei.

Sursa foto: Facebook Garda de Mediu Arad

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite