Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Furtună puternică în vestul țării. Opt morți și zeci de răniți

Opt persoane au murit și alte cel puțin 60 au fost rănite în mai multe orașe din vestul țării, printre care Timișoara și Arad, după ce mai multe panouri publicitare și câțiva copaci smulși din rădăcini au căzut peste ele, în timpul unei furtuni puternice.

Furtună puternică în vestul țării. Opt morți și zeci de răniți
Comentează 0

În toate județele vizate de avertizările meteorologice, echipajele de intervenție realizează evaluarea preliminară a situației din teren, iar în cazul în care va fi nevoie, vor interveni în sprijinul cetățenilor și administrației publice locale.

Totodată, din ordinul inspectorului general al IGSU, echipaje operative din județele care nu se află sub incidența codurilor de vreme rea, sunt pregătite pentru dislocarea în sprijinul comunităților afectate și forțelor de intervenție.

O femeie a decedat la Grădina Zoo, iar un bărbat, la Hotelul Baron, acesta fiind lovit de un panou publicitar care a căzut.

Alte cinci persoane au fost rănite. A fost activată echipa noastră operativă care intervine dinamic la degajarea de trotuare, șosele și mașini prinse sub copaci doborâți, îndepărtarea cablurilor de curent căzute, degajarea acoperișurilor afectate", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Banat, citat de agerpres.ro.

Potrivit IGSU, codul portocaliu de vreme rea, sub incidența căruia se afla județul Timiș, a generat o serie de efecte în zonă. Pentru gestionarea acestora, la nivelul ISU Banat a fost activată grupa operativă, iar misiunile sunt în dinamică, pentru acordarea sprijinului persoanelor aflate în dificultate și înlăturarea arborilor și acoperișurilor afectate din cauza manifestării fenomenelor meteo periculoase.

Și în județul Arad, vremea nefavorabilă a generat efecte, astfel că la acest moment pompierii militari acționează în sprijinul comunităților pentru înlăturarea arborilor doborâți de vânt.

Având în vedere avertizările de cod galben și cod portocaliu de vijelii și vânt puternic, reprezentanții IGSU recomandă cetățenilor din județele vizate, ca pe timpul manifestării fenomenelor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Furtuna s-a abătut și asupra municipiului Arad. ”În circa 40 de minute, rafalele puternice de vânt au reușit să smulgă acoperișul de tablă de pe un imobil aflat pe Calea Timișorii, în centrul cartierului Aradul Nou, în apropierea noului sediu al FDGR Arad, inaugurat duminică la orele amiezii. Traficul rutier a fost blocat în zonă până când mai mulți bărbați au reușit să tragă tabla și să degajeze carosabilul', a declarat maior George Pleșca, purtător de cuvânt al ISU Arad, citat de agerpres.ro. 

De asemenea, în apropierea stadionului UTA, un copac foarte înalt a căzut de-a curmezișul șoselei, însă din fericire nu se afla nimeni în zonă.

Meteorologii ne informează că vremea se răcește în toată țara. La începutul săptămânii, temperaturile vor scădea întâi în vest, nord și centru, urmând ca, de miercuri, mercurul din termometre să coboare și în sudul țării. 

Tot miercuri așteptăm ploi în aproape toată țara.

Sursa realitatea.net

Galerie foto (4)


Scrie un comentariu

trimite