Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fostul rege al Spaniei care a fost exilat se află în Abu Dhabi

Fostul rege al Spaniei care a fost exilat se află în Abu Dhabi
Comentează 0

Fostul rege Juan Carlos al Spaniei se află în Abu Dhabi, la hotelul Emirates Palace, scrie vineri ziarul spaniol ABC, preluat de Reuters.

Casa Regală a Spaniei a anunţat luni că fostul suveran, în vârstă de 82 de ani, a plecat în exil. Presat de anchetele unor procurori din Spania şi Elveţia legate de o presupusă mită pentru un contract feroviar, Juan Carlos încearcă astfel să îl protejeze de scandal pe fiul său, actualul rege Felipe, în favoarea căruia a abdicat în 2014.

Oficialităţile din Emiratele Arabe Unite nu au comentat imediat, la solicitarea Reuters, iar hotelul din capitală nu a răspuns unui e-mail al aceleiaşi agenţii.

ABC susţine că Juan Carlos a fost preluat din oraşul Vigo din nord-vestul Spaniei de un avion privat care efectua un zbor de la Paris la Abu Dhabi. Regele emerit era însoţit de patru gărzi de corp şi de încă o persoană, iar la sosirea în Emirate grupul a fost transportat cu un elicopter la hotelul menţionat, proprietate de stat.

Tot ABC, precum şi un alt cotidian spaniol, La Vanguardia, afirmau marţi - fără a specifica sursele informaţiilor - că fostul rege se află în Republica Dominicană, unde a ajuns via Portugalia, şi este găzduit de o familie bogată de plantatori. Miercuri, publicaţiile El Pais şi El Confidencial au scris că Juan Carlos nu plecase încă din Portugalia.

Un purtător de cuvânt al Casei Regale a Spaniei a declarat că nu ştie unde este ex-suveranul. Avocatul acestuia nu a răspuns agenţiei Reuters. Nici guvernul de la Madrid nu a dezvăluit unde se află Juan Carlos.

În iunie, Curtea Supremă a Spaniei a deschis o anchetă preliminară privind implicarea fostului rege într-un contract pentru construcţia unei căi ferate de mare viteză în Arabia Saudită. Conform ziarului La Tribune de Geneve, Juan Carlos - care nu este urmărit penal personal - a primit 100 de milioane de dolari de la fostul rege Abdullah al Arabiei Saudite, decedat între timp. AGERPRES

Sursa: www.agerpres.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite