Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cel mai căutat criminal din Spania, adus în faţa procurorilor din Lugoj

Cel mai căutat criminal din Spania, adus în faţa procurorilor din Lugoj
Comentează 0

Spaniolul Sergio Morate, care a ucis două tinere în ţara sa, a fost adus de mascaţi în faţa procurorilor din Lugoj. El a dat ochii cu românul care l-a găzduit şi care acum riscă ani grei de puşcărie pentru că l-a ajutat să se ascundă. Românul urmează să dea un test cu detectorul de minciuni, potrivit România TV.

Deşi s-au cunoscut într-o închisoare din Spania, Istvan Horvath susţine că nu s-a gândit niciodată că Morate e atât de periculos. Românul l-a ţinut la el în casă pe spaniol şi îl voia naş de botez pentru copilul său.

"I-am cunoscut familia, părinţii, prietenii, anturajul o persoană foarte normală, foarte liniştită. Nici el nu ieşea nici la discotecă. Pe prietena lui o cunosc foarte bine, se mai ciondăneau ca toată lumea. El violent, să ridice mâna, nu l-am văzut niciodată", a declarat Istavan Horvath.

În Spania, Sergio Morate este acuzat că a ucis-o pe iubita sa şi pe o prietenă a acesteia. Spaniolul a fost prins în România după semnalul de la telefonul mobil. Odată cu reţinerea lui a fost săltat şi românul din Lugoj, cercetat acum în libertate.

"Exista suspiciunea rezonabila ca in luna august 2015 cetateanul roman ar fi acordat ajutor cetateanului spaniol Morate Sergio pe numele caruia autoritatile din Spania au emis un mandat international de urmarire", a spus procurorul român care instrumentează cazul.

Acum un an, medicii au descoperit că Sergio Morate are cancer.

Sursa: rtv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide