Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fostul premier Mihai Tudose părăseşte PSD şi se înscrie în Pro România

Lovitură dură pentru PSD! Fostul premier Mihai Tudose a anunţat marţi, 29 ianuarie, că demisionează din PSD, după 27 de ani, şi se alătură Pro România, partidul condus de Victor Ponta.

Fostul premier Mihai Tudose părăseşte PSD şi se înscrie în Pro România
Comentează 0

”Acum 27 de ani am intrat în politică din dorința de a face ceva pentru Brăila și pentru România. 27 de ani am fost membru PSD și nu am precupețit niciun efort pentru a face bine oamenilor, pentru a onora încrederea celor ce m-au votat.

Chiar și în cele mai grele momente prin care a trecut PSD am avut speranța că lucrurile se vor îndrepta. Astăzi, această speranță a dispărut după ce în ultimul an am constatat cu tristețe că o parte din actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale, că orice încercare de dialog și dezbatere internă a problemelor reale ale României nu este luată în seamă. Că orice încercare de democratizare a deciziilor politice este sortită eșecului. Cred cu tărie că prioritățile, dezbaterile interne trebuiau să fie despre spitale și sistemul de sănătate, școli și educație, infrastructură și reformă administrativă. Despre parcursul european al României. Despre parteneriatele strategice. Și da, și despre justiție. Dar despre o justiție corectă și pentru oameni. Nu doar pentru ,,unii oameni” ...

Am avut în ultimele luni foarte multe întâlniri atât cu membri de partid, dar și cu oameni neimplicați politic, concluzia fiind aproape unanimă: nu se mai poate! Această atitudine a oamenilor m-a condus la una dintre cele mai grele decizii: demisia din PSD ca ultim gest de delimitare față de acest mod de a conduce partidul și țara. Dacă gestul meu va fi înțeles și va duce la îmbunătățirea lucrurilor în PSD m-aș bucura sincer...

Rămân în continuare în politică, adeptul valorilor democratice de stânga, devotat Brăilei și României. Mă voi alătura unei echipe cu care împărtășesc aceleași valori, echipei PRO România și voi rămâne omul, brăileanul și românul pe care îl știți.

Cu respect, Mihai Tudose”, a scris fostul premier pe Facebook. 

PSD Brăila a rămas acum doar cu un deputat, Nicu Niță și senatorul Ion Rotaru. Prin trecerea de la PSD la Pro România a lui Tudose, organizația de la Brăila a partidului lui Victor Ponta este una dintre cele mai puternice, cu Emilia Meiroșu și Mihai Tudose.

”Bine ai venit, Mihai! Un coleg și un prieten de nădejde, un om de cuvânt și un politician redutabil. Îl cunosc pe Mihai Tudose de ani buni și știu că găsește onoarea mai importantă ca orice altceva. Mă bucur din suflet că a luat decizia de a se alătura echipei ProRomania! În ultima zi ca premier a lui Mihai Tudose, s-a semnat, în prezenta sa, contractul pentru podul peste Dunăre, un fapt care spune multe despre cum se raportează la cei care l-au ales, la brăileni” a scris pe pagina sa de facebook deputatul Emilia Meiroșu, coordonatorul organizației PRO România filiala Brăila și vicepreședinte la nivel național al acestei formațiuni politice.

În ultimele luni, nume importante din PSD au demisionat, intrând ulterior în formațiunea politică condusă de Victor Ponta. 

Deputaţii Mihai Valentin Popa, Mihai Mohaci, Ion Spânu şi Ion Mocioalcă au părăsit PSD şi s-au alăturat Pro România. Și Adrian Țuțuianu a venit în Pro România. De asemenea, în urmă cu doar câteva zile, comisarul european Corina Crețu, și-a anunțat adeziunea în partidul lui Ponta. 

Mihai Tudose a fost premier al României în perioada 29 iunie 2017-16 ianuarie 2018.

Mihai Tudose a activat în PSD timp de 27 de ani, de la înființarea FDSN (PDSR). După ce a fost șeful de cabinet al senatorului Mihai Metatovici în mandatul 1996-2000, începând cu anul 2000 a fost deputat de Brăila cinci mandate consecutiv, fiind unul dintre cei mai longevivi parlamentari în funcție.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite