Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FMI vrea mai multe taxe pentru români

Fondul Monetar Internațional anunță în această după-amiază concluziile vizitei în România. Experții FMI au venit cu critici dure la adresa țării noastre după ce timp de mai multe zile au făcut verificări la instituțiile care gestionează banii românilor, scrie realitatea.net.

FMI vrea mai multe taxe pentru români
Comentează 0

Principalele critici vizează insuficiența taxelor impuse de Guvern prin măsurile fiscale pentru acoperirea deficitului bugetar, care va depăși ținta stabilită cu Bruxelles, potrivit estimărilor FMI.

În Raportul redactat de FMI se arată că pachetul fiscal adoptat deja de Guvern (dar încă neaplicat) este un pas important, dar nu este suficient.

Șeful misiunii FMI pentru România, Kees Martijn, susține miercuri după-amiază o conferință de presă, la sediul BNR, la finalul consultărilor cu autorităţile române.

Prea puțini oameni muncesc și plătesc taxe, creșterea economică e mică, iar noile măsuri fiscale nu sunt eficiente, sunt reproșurile experților FMI pentru guvernanți, relatează Realitatea PLUS.

FMI suține că mai sunt necesare majorări de taxe, măsurile impuse de Guvern trebuie să fie mai dure. Cea mai dură dintre critici se referă la atingerea unui deficit de 6% până la sfârșitul anului, ceea ce înseamnă depășirea țintei convenite cu Comisia Europeană. 

Intraţi AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite