Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Victor Ponta: "Nu mai luăm bani de la FMI"

Victor Ponta a spus, sâmbătă, la Q&A, că România a plătit integral datoria la FMI şi că nu vom mai împrumuta bani de la Fond.

Victor Ponta:
Comentează 0

Premierul Victor Ponta a susținut sâmbătă seară, într-o emisiune televizată, că au fost plătite ultimele sume din datoria către Fondul Monetar Internațional (FMI). 

"Anul ăsta am terminat. Nu mai avem datorii la FMI, nu mai facem. Eventual facem un acord preveniv, bani nu mai luăm. Decizia e una politică, se va referi la o perioadă de timp când nu voi mai fi prim-ministru. Dacă mă întreabă pe mine, e important să negociezi. FMI a zis să nu reducem TVA la pâine. V-am ascultat, am făcut ca mine, a fost bine. Îmi asum eu acest lucru. Dacă ai puterea să negociezi şi te bazezi pe rezultat, e în regulă. Cred că vom avea un nou acord" a spus premierul.

Prim-ministrul a adăugat că, din declarațiile publice făcute de reprezentanții coaliției, reiese că ar putea fi încheiat un acord de tip preventiv.

Marți, Victor Ponta afirma că un acord cu FMI, BM și CE are efecte pozitive și preciza că decizia semnării unui nou astfel de document trebuie să aparțină principalilor decidenți politici.

Actualul acord cu instituțiile financiare internaționale expiră la finalul acestei luni.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide