Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Florin Piersic, mesaj pentru Dacian Cioloş pe scena Teatrului Naţional Bucureşti

Florin Piersic i-a adresat un mesaj special lui Dacian Cioloş, de pe scena Teatrului Naţional. Totul s-a întâmplat luni seara, la începutul piesei "Străini în noapte", un spectacol aniversar prin care actorul a sărbătorit împlinirea vârstei de 80 de ani şi la care l-a invitat personal pe prim-ministrul.

Florin Piersic, mesaj pentru Dacian Cioloş pe scena Teatrului Naţional Bucureşti
Comentează 0

"Mă bucur că sunteţi aici stimate premier şi aţi făcut bine că aţi venit să mă vedeţi că nu se ştie câţi ani mă mai vedeţi. Important e că aţi venit. Pentru mine e foarte frumos că aţi venit, nici nu vă spun mulţumesc, pentru că era de datoria dvs. să veniţi să mă vedeţi.

Sper că nu v-aţi supărat domnule, că aveţi simţul ăsta al umorului, îl văd şi pe Vasile Dâncu care ştiu că e vicepremier, ştiu că e şi ministrul de externe şi mai sunt câţiva în jurul dumnealui. Încă o dată spun, o bucurie pentru mine ca în această seară, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. (...) Să ajung eu astăzi, la 1 februarie, la câteva zile după ce am împlinit de 4 ori câte 20 de ani. Vă daţi seama ce simt eu acuma, cu dvs. aici", a declarat Florin Piersic.

Dacian Cioloş a fost prezent luni seară la Teatrul Naţional Bucureşti pentru a participa la spectacolul "Străini în noapte". La spectacol a fost prezent şi vicepremierul Vasile Dîncu.

Într-un interviu acordat Mediafax, în contexul împlinirii vârstei de 80 de ani, Florin Piersic spunea că a ajuns la a 1.000-a reprezentaţie cu spectacolul "Străini în noapte".

Florin Piersic, care a împlinit săptămâna trecută 80 de ani, declara că a dăruit tuturor numai lucruri frumoase şi trăieşte cu speranţă, precizând însă că este păcat că în România nu li se acordă mai multă atenţie artiştilor. Florin Piersic a spus că va juca în continuare, pentru că îşi trăieşte viaţa cu speranţă. "Eu am un cuvânt pe care-l iubesc, se numeşte speranţă. Trăiesc cu speranţă", a afirmat artistul.

Florin Piersic, născut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj, este unul dintre cei mai importanţi actori români de teatru şi film. Unul dintre cele mai cunoscute personaje pe care le-a interpretat în film este Mărgelatu. El a jucat în filme precum "Ciulinii Bărăganului" (1957), "Neamul Şoimăreştilor" (1964), "Haiducii lui Şaptecai" (1970), "Zestrea Domniţei Ralu" (1971), "Colierul de turcoaze" (1985), "Fix alert" (2004) şi "Eminescu versus Eminem" (2005). Printre spectacolele de teatru celebre în care a jucat Florin Piersic se numără "Zbor deasupra unui cuib de cuci", "Oameni şi şoareci" şi "Străini în noapte".

Florin Piersic a primit numeroase distincţii, printre care premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în 2009, şi Medalia de Aur a Artelor Transilvane, în acelaşi an.

Pe 31 ianuarie 2011, la câteva zile după ce a împlinit 75 de ani, Florin Piersic a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) din Bucureşti, un spaţiu dedicat artiştilor români, inaugurat în Piaţa Timpului din centrul Capitalei, de Teatrul Metropolis, Primăria Capitalei şi magazinul Cocor. Florin Piersic a fost primul actor român a cărui stea a fost dezvelită pe Walk of Fame.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite