Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Firul tragediei de la Piatra Neamț - 10 oameni au murit, un medic-erou se zbate pentru viața sa

10 oameni au murit în urma unui incendiu ce a izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

Firul tragediei de la Piatra Neamț - 10 oameni au murit, un medic-erou se zbate pentru viața sa
Comentează 0

IGSU anunță verificări FULGER la Spitalul din Piatra -Neamț. Sunt suspiciuni că ar fi fost făcute modificări fără autorizație. Șapte bărbați și trei femei și-au pierdut viața. Toți aveau între 67 și 89 de ani. Atenție, urmează informații cu un puternic impact emoțional. Pacienții au ars pur și simplu de vii în timp ce luptau să trăiască. 

În jurul orei 18:30 - 19 a izbucnit un incendiu într-una dintre cele două încăperi de la ATI. Acolo erau internați 8 pacienți infectați cu noul coronavirus, în stare gravă, care aveau nevoie de asistență cu oxigen. După izbucnirea incendiului, aceștia au ars de vii și au murit pe loc. 

Între timp, un medic dar și câteva asistente au încercat să intre prin flăcări pentru a salva pacienții și au suferit și ei arsuri. Cel mai grav a fost medicul de gardă care are acum arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Pompierii au intervenit în cel mai scurt timp, ei primit 5 apeluri în jurul orei 19 și au ajuns rapid deoarece sediul pompierilor este chiar lângă spital. Cu toate astea, primul pompier care a intrat în salonul ce a ars a mărturisit că incendiul era deja aproape lichidat, fiind doar o flacără slabă în colțul încăperii.

Fumul generat de incendiu a ajuns însă și în a doua încăpere de ATI, acolo unde se aflau alți 8 pacienți. Dintre aceștia, 2 pacienți au murit ulterior. Ei se aflau deja într-o stare gravă din cauza infectării cu noul coronavirus.

Restul pacienților au fost ulterior mutați rapid la spitalele din Iași. Ei se află în continuare în stare gravă. Medicul de gardă a fost transferat în Belgia la un spital de specialitate.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite