Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Finanţele schimbă iar legile fiscale

Ministerul Finanțelor modifică normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal.

Finanţele schimbă iar legile fiscale
Comentează 0

Ministerul Finanțelor a pus joi după amiază în dezbatere publică proiectul de modificare a Normelor metodologice ale Codului Fiscal, ca urmare a intrării în vigoare a mai multor legi care au necesitat corelări legislative.

În esență, documentul cuprinde prevederi referitoare la impozitul pe profit, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii, impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi, taxa pe valoarea adăugată (TVA), accize și alte taxe speciale, dar și impozite și taxe locale.

Codul fiscal a cunoscut nu mai puțin de 120 de modificări/ completări în primele trei luni ale anului, potrivit unei statistici realizate de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

Pentru o aplicare unitară a noilor prevederi în vederea clarificării acestora, precum și pentru asigurarea unei abordări corecte a legislației fiscale, era necesară actualizarea normelor pentru aplicarea Codului fiscal.

Principalele modificări vizează:

Impozitul pe profit:

  • revizuirea regimului fiscal aplicabil cheltuielilor reprezentând valoarea creanțelor înstrăinate, potrivit legii;
  • introducerea unor precizări referitoare la aplicarea Capitolului III1 - Norme împotriva practicilor de evitare a obligaţiilor fiscale care au incidenţă directă asupra funcţionării pieţei interne, în legătură cu limitarea cheltuielilor cu dobânzile.

Citeste mai mult pe realitatea.net

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite