Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROTEST SPONTAN la Finanțe, în Arad. Sute de salariați au oprit lucrul

Peste 300 de angajați din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Arad au oprit lucrul, marți dimineață, după ce au aflat cu stupoare că majorarea salariată de 20 la sută promisă de Guvern de la 1 noiembrie nu s-a făcut și pentru ei.

PROTEST SPONTAN la Finanțe, în Arad. Sute de salariați au oprit lucrul
Comentează 3

Salariații au protestat spontan pe holurile instituției, unde s-au întâlnit cu liderii sindicali, iar pe perioada manifestării, care a durat aproape o oră, activitatea cu publicul a fost parțial blocată.

Președintele sindicatului, Ioan Trifa, a declarat pentru ARQ că majorarea salariilor ar fi trebuit să aibă loc cu 20 de procente pentru toți angajații, însă în realitate vor beneficia doar 3.000 de oameni din București, creșterea pentru aceștia fiind de peste 60 la sută. Astfel, angajații din țară se simt discriminați.

”Este vorba de Ordonanța 47, cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2015, care prevede și o majorare de salarii la aparatul propriu din minister și ANAF, ceea ce pe noi ne-a indignat, considerând că această diferență de 62,5 % nu este între ei și noi. Ar fi trebui ca acele fonduri de salarii alocate pentru tot ministerul să fie împărțite în mod echitabil între toți angajații”, a precizat Trifa.

Finanțiștii arădeni vor să recurgă la grevă, dacă memoriul pe care îl vor trimite autorităților centrale nu va fi luat în considerare, asfel încât să beneficieze și ei de creștere salarială.
 

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite