Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Festivalul de colinde la Sebiș , un eveniment dedicat nașterii mîntuitorului Isus Hristos

Orașul Sebiș este de departe un oraș nu doar bine dezvoltat, ci și un oraș al culturii, pentru că aici se desfășoară foarte multe evenimente culturale an de an, datorită unor oameni care au înteles că fără cultură nu se poate vorbi de o evoluție a omului. Ce-i drept, Sebișul beneficiază și de cea mai frumoasă Casă de Cultură din județ, depășind și Aradul la acest capitol.

Festivalul de colinde la Sebiș , un eveniment dedicat nașterii mîntuitorului Isus Hristos
Comentează 0

O clădire impunătoare și foarte bine dotată, beneficiind de toate condițiile moderne pentru desfășurarea evenimentelor și aici aș vrea să punctez faptul că atât sonorizarea, dar mai ales luminile scenei au fost bine gândite, fără să amintim de faptul că totul este în deplină armonie cu sala de spectacole.

De curând la Sebiș a avut loc și Festivalul de Colinde, un eveniment care a făcut ca orașul să tresalte de bucuria sărbătorilor de iarnă, de bucuria Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Primăria orașului, prin domnul Radu Demetrescu, primarul interimar, cât și prin domnul Ioan Muscă, directorul Casei de Cultură, au reușit să reunească la acest festival toate cultele religioase din oraș, pentru că este bine știut că la Sebiș cu toții conviețuiesc în deplină armonie, fie ei ortodocși, baptiști, adventiști, penticostali sau alte confesiuni. Desigur că pe lângă aceste culte au fost și invitați speciali, precum profesorul Ciprian Dinga și Felix Bejan, Daria Crișan, , corul copiilor Liceului Teoretic din Sebiș, precum și interpreții Alex Pop și Cosmina Brădean, doi tineri care sunt mereu prezenți pe scana sebișană.

Primii care au evoluat pe scenă au fost grupul de colindători din Prunișor, după care a urmat corul bisericii adventiste din Sebiș, cu un program de colinde  frumoase, apoi corul de copii al bisericii ortodoxe din Sebiș, urmați de Maria Brădean, care a interpretat foarte frumos câteva colinde. Corul bisericii ortodoxe a urcat pe scenă interpretând câteva colinde tradiționale după care Daria Crișan o sebișană care trăiește în Timișoara, unde a absolvit secția Canto a Facultății de Muzică, dar care revine mereu cu drag acasă de sărbători a interpretat foarte frumos câteva colinde.

A urmat corul Betania, aparținător bisericii penticostale din Sebiș, apoi corul Sfînta Treime al bisericii baptiste din oraș, care a continuat programul de colinde, urmat de corul Liceului Teoretic din Sebiș. Profesorul Ciprian Dinga și Felix Bejan au interpretat câteva colinde în ritmul chitarelor. Un deosebit program tradițional de Crăciun au susținut și Cosmina Brădean și Alex Pop, acesta din urmă fiind absolvent al Facultății de Muzică din Timișoara și un fiu al orașului Sebiș, precum și o voce de excepție, datorită căreia poate fi supranumit un ,,Furdui Iancu al Aradului”.

Cei doi au și încheiat seara de pe scena Casei de Cultură. Dincolo de acest eveniment dedicat cântecelor de Crăciun, de acest program deosebit care are loc în fiecare an la Sebiș, este mesajul divin pe care l-au transmis publicului toți cei prezenți pe scenă, amintindu-ne că Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos este vie în sufletele și inimile noastre, iar Vestea Bună trebuie să ajungă în sufletul fiecăruia dintre noi, îndemnându-ne să fim mai buni și mai iubitori unii cu alții, așa cum a fost și Domnul Hristos cu noi. Primăria orașului Sebiș vă urează tuturor Sărbători Binecuvîntate și un Crăciun Fericit !

Articole asemanatoare