Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fabrica arădeană care plătește cu 2400 de lei, dar nu găsește oameni. Iată motivul

O importantă companie națională, cu sediul central în Arad, caută în zadar muncitori calificați, pentru a face față comenzilor externe. Zeci de posturi plătite cu salarii peste medie sunt disponibile, dar nu sunt prea mulți interesați.

Fabrica arădeană care plătește cu 2400 de lei, dar nu găsește oameni. Iată motivul
Comentează 17

Fabrica Astra Rail, cu sediul în ”Casa Albă”, are disponibile în permanență locuri de muncă, pentru că pe măsură de face angajări, pleacă alți oameni, alegând să-și folosească experiența acumulată la noi pentru a câștiga mii de euro pe lună în Europa de Vest.

Fabrica arădeană numără 2400 de salariați, dar are comenzi mari de vagoane de marfă venite din Germania, Franța și Elveția, astfel că ar mai avea nevoie de cel puțin 70 de angajați. Mai ales sudori, lăcătuși mecanici și vopsitori. Greu de găsit, însă, pentru că puținii care urmează astfel de cursuri de specializare aleg să lucreze în țările europene, unde patronii plătesc mult mai bine. Așa se face că și dintre actualii angajați pleacă cu sutele, în fiecare an. În 2014, s-au făcut cele mai multe angajări, 1700 de persoane, dar 580 au plecat. Anul trecut, 505 persoane au fost angajate, iar 735 au plecat.

”Din păcate, deși oferim salarii mai bune decât alte fabrici din zonă, este foarte greu să găsim oameni calificați, iar mulți pleacă după un timp”, a declarat directorul de resurse umane, Marinela Vinesar.

Salarile oferite de fabrica arădeană sunt peste media zonei. Astfel, se poate câștiga între 1700 și 2400 de lei brut, în funcție de experiența celui angajat. La aceste venituri se adaugă unele beneficii, inclusiv cursurile de specializare. Cu toate acestea, de câteva luni, posturile sunt libere, iar altele se eliberează, pe măsură de angajații aleg calea Occidentului.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite