Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Explozie devastatoare la Crevedia soldată cu ZECI de VICTIME

O explozie de proporții s-a produs sâmbătă seară la o stație GPL din Crevedia. Au urmat apoi alte patru explozii, ale cisterenelor parcate în zonă. BILANȚ OFICIAL: O persoană DECEDATĂ, alte 8 sunt intubate, în stare gravă, cu arsuri pe 60-80% din suprafața corpului. În urma celei de-a doua explozii ar fi fost răniți 26 de pompieri. În jurul orei 23:00, s-a primit confirmarea că 2 răniți gravi vor fi transferați la Bruxelles, prin mecanismul european de protecție civilă, scrie realitatea.ro.

Explozie devastatoare la Crevedia soldată cu ZECI de VICTIME
Comentează 0

Potrivit unor surse, firma căreia îi aparţine staţia GPL care a explodat i-ar aparţine fiului primarului de la Caracal.
Conform informaţiilor furnizate de ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, explozia s-a soldat cu un mort, 46 de răniţi (5 sau 6 intubaţi), 26 de pompieri (unul in stare grava). La Spitalul Bagdasar Arseni sunt 11 pacienți, dintre care 3 intubati, la Spitalul Universitar sunt 4 pacienți, iar la Spitalul de Arși sunt 4 pacienți, din care unul intubat). La Spitalul Floreasca sunt 27 pacienți, din care 4 intubați.

Intraţi AICI pentru detalii.

În aceste condiţii, președintele Klaus Iohannis a transmis, cu puțin timp în urmă, un mesaj. „O nouă tragedie a zguduit în această seară România și sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le urez însănătoșire grabnică celor răniți. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar și să le facilităm accesul la tratament în regim de urgență. De îndată ce situația din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea și regulile au fost încălcate. Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete”, susţine şeful statului.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, la finalul ședinței de la sediul Ministerului de Interne, că patru pacienți vor fi transferați în această seară în Belgia și Italia, scrie liberatea.ro. De altfel, România a activat mecanismul de protecție civilă și a cerut sprijin la nivelul Uniunii Europene.

Intraţi AICI pentru detalii.

În ceea ce priveşte situaţia de la faţa locului, la miezul nopţii focul era încă foarte violent, deasupra staţiei GPL flăcările fiind uriaşe.

Sursa foto:bzi.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite