Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Europarlamentarul Gheorghe Falcă despre proiectele europene

Europarlamentarul Gheorghe Falcă despre proiectele europene
Comentează 0

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a vorbit în cadrul conferinţei de ieri care a avut loc la sediul Partidului Naţional din Arad, despre activitatea sa în Parlamentul European şi despre proiectele importante la care acesta a lucrat. Gheorghe Falcă a solicitat un punct de vedere asupra faptului că lucrările la conducta BRUA sunt încetinite în Ungaria. În calitatea mea de europarlamentar și membru în Comisia de Transporturi am solicitat Comisiei Europene un punct de vedere al faptului că pe tronsonul din Ungaria lucrările sunt încetinite. M-a bucurat că în această solicitare mi s-a alăturat pe lângă partea de europarlamentari români și în special domnul Bușoi care este președintele comisiei ITRE, s-a alăturat vicepreședintele Parlamentului European confirmând că acest proiect BRUA este un proiect important în sud-estul Europei. Acesta va genera dezvoltare. Asta înseamnă că România este în continuare atentă la finalizarea acestei conducte mari de gaz, o conductă care o dată cu exploatările din Marea Neagră va face ca economia românească să fie mult mai performantă, a declarat Gheorghe Falcă

De asemenea, acesta a mai vorbit despre un raport cu privire la felul în care cetăţenii europeni vor relaţiona cu Marea Britanie în urma BREXIT-ului: Am fost cel care am avut obligația să trec în raport impunerea respectării a ceea ce înseamnă valorile europene din punct de vedere a libertăților. Acest raport are legătură cu modul în care vrem noi ca europenii să trăiască în Marea Britanie, drepturile europenilor din Marea Britanie, mai mult de atât vom discuta despre accesul în Marea Britanie și modul în care se va reglementa șederea tinerilor în programul Erasmus, a oamenilor de afaceri care evident au nevoie de o rapiditate, de o mișcare și de o înțelegere a tot ce înseamnă trecerea unei frontiere. Toate aceste lucruri au fost aprobate în rezoluția mare ceea ce a fost o onoare și pentru mine ca reprezentat al Comisiei de Petiții. Vrem să dăm încredere oamenilor care lucrează în Marea Britanie, inclusiv românilor şi suntem atenți la ce va fi legislația cadru între Uniunea Europeană și Marea Britanie, a mai transmis Gheorghe Falcă.

În încheiere, europarlamentarul român a vorbit despre o realizare a sa. Mai exact, dintr-o rezoluţie cu privire la munca sezonierilor, din şase puncte, patru au fost preluate în integralitateS-a pregătit o rezoluție, o rezoluție față de ceea ce s-a constatat in această criză cu legătura sezonierilor și aici nu vorbim doar de sezonierii români. Vreau să știți că în această criză s-a putut observa mult mai bine ce înseamnă meseria de sezonier, cum sunt contractele acestor oameni, ce relație există între contractul omului legat de sistemele de sănătate și eu împreună cu o parte din delegația României am transmis raportorului punctele noastre de vedere și am avut două negocieri. După două negocieri, ambele au fost pe video conferință, astăzi în raportul pe care l-a prezentat raportorul, dar care trece acum pe la toate comisiile, din cele şase puncte pe care le-am trecut noi, patru au fost preluate în integralitate”, a spus europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite