Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a solicitat statelor membre să-și maximizeze eforturile de a investi în educație și sănătate

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a solicitat statelor membre să-și maximizeze eforturile de a investi în educație și sănătate
Comentează 0

Europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL, PPE), în calitate de contribuitor la raportul privind Semestrul European,  a solicitat statelor membre să-și maximizeze eforturile de a investi în educație, în creșterea calității serviciilor de sănătate și pentru a pregăti lucrătorilor pentru noile provocări. Totodată, deputatul european salută răspunsul economic-social Uniunii.

„Sunt onorat că am lucrat la acest raport, Semestrul European, și mulțumesc raportorilor pentru coordonare și colaborare. Prin acest Raport am solicitat Statelor Membre să-și maximizeze eforturile de a investi în educație, în creșterea calității serviciilor de sănătate și pentru a pregăti lucrătorilor pentru noile provocări.  Tot Statele Membre prin reforme interne trebuie să asigure un climat de investiții favorabil, să sprijine IMM-urile în această tranziție și să asigure accesul IMM-urilor la finanțarea publică și privată”, a transmis europarlamentarul liberal în discursul său din plenul Legislativului.

Potrivit deputatului european, UE și-a învățat lecția după criza economică din 2008 și a acționat la timp și concret: „Aș vrea să salut răspunsul economico-social al Uniunii Europene, prin instrumentul SURE am ajutat statele membre să vină în sprijinul lucrătorilor ajunși în șomaj tehnic și prin Mecanismul de Redresare și Reziliență dăm speranțe economiei europene într-o relansare rapidă”, a mai adăugat Gheorghe Falcă.

„Printr-un efort comun al instituțiilor europene și al Statelor Membre aducem speranță cetățenilor Europeni”, a conchis Gheorghe Falcă în discursul său.

Semestrul european reprezintă un ciclu de coordonare a politicilor economice și bugetare în cadrul UE. Face parte din cadrul de guvernanță economică al Uniunii Europene. Semestrul european se concentrează asupra perioadei de 6 luni de la începutul fiecărui an, de unde și numele său – „semestru”. În timpul semestrului european, statele membre își aliniază politicile bugetare și economice la obiectivele și normele convenite la nivelul UE. 

Sursa: www.caleaeuropeana.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite