Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Efectele carantinei asupra câinilor și pisicilor: nemulțumire și confuzie pentru că stăpânii nu mai pleacă de acasă

Efectele carantinei asupra câinilor și pisicilor: nemulțumire și confuzie pentru că stăpânii nu mai pleacă de acasă
Comentează 0

În condiţiile în care aproape întreaga Europă se află în carantină din cauza Covid 19, iar noi, oamenii, suntem obligaţi, în noile împrejurări, să stăm izolaţi  între patru pereţi, animalele noastre de companie se văd puse în faţa unei provocări fără precedent. Brusc, pisicile şi câinii noştri s-au pomenit că trebuie să ne suporte pe noi, colocatarii lor bipezi, 24 de ore din 24 şi 7 zile din 7. Şi să se adapteze, cumva, la aceste ciudate şi inedite împrejurări pentru ele, se arată într-un material pubicat de Politico.eu.

Gândiţi-vă puţin la bietele pisici din apartamentul vostru. „În mod clar e nemulţumită”, crede Sara Polo din Madrid, despre pisica ei siberiană, Baloo, cu care împarte acelaşi apartament în capitala Spaniei. Înainte ca guvernul spaniol să instituiestarea de urgenţă pe întreg cuprinsul ţării Sara petrecea majoritatea timpului la birou, iar în zilele de weekend pleca în scurte excursii în afara Madridului. În astfel de condiţii, pisica Baloo era stăpânul de drept al apartamentului. Acum, lucrurile s-au schimbat „E sătulă de mine, cred că îşi simte cumva teritoriul ameninţat. Nu înţelege de ce mă aflu în casă", a mai adăugat femeia din Madrid. „Când încerc să fac exerciţii fizice în sufragerie, îmi atacă salteaua pentru yoga. Dar cel mai mult o enervează atunci când fac flotări urmate de sărituri în sus”, spune Sara.

În Padova, Italia, una din primele localităţi plasate în carantină totală din această ţară, Daniel Rosatto, proprietarul a cinci câini din rasa Retriever care, pe deasupra, au şi şase pui, spune că, în primele zile de izolare la domiciliu, animalele au fost extrem de încântate de prezenţa sa în casă, alături de ele. Cu timpul, creşterea dramatică a bilanţului victimelor din Italia l-au afectat serios, în plan emoţional, pe Daniel Rosatto. Iar câinii săi au simţit asta. „Şi-au dat seama că nu sunt bine dispus, iar asta i-a făcut mai agitaţi. Au început să se bată mai des între ei”, povesteşte italianul.

 

Sursa: www.digi24.ro

.  

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite