Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ședința Consiliului Consultativ al IȘJ Arad și situația de la Colegiul “ Mihai Viteazul” Ineu

Ședința Consiliului Consultativ al IȘJ Arad și  situația de la Colegiul “ Mihai Viteazul” Ineu
Comentează 0

I. Ședința Consiliului Consultativ al ISJ Arad

În conformitate cu prevederile Ordinului 5530 din 5 oct.2011 (actualizat), anexa 2 la Regulamentul cadru privind organizarea și funcționarea Consiliului consultativ al ISJ Arad și a Legii educației naționale nr.1/ 2011 ,   în data de 21.11.2017 la sediul Inspectoratului Școlar Județean Arad a  avut loc o întâlnire de lucru a Consiliului Consultativ al acestei instituții.

Ordinea de zi a fost următoarea:

1. Stabilirea secretarului Consiliului Consultativ al ISJ Arad

2. Prezentarea graficului întâlnirilor pe anul școlar 2017-2018

3. Atribuțiile și rolul Consiliului Consultativ al ISJ Arad

4. Propunerea componenței Comisiei Județene de Etică, care urmează să fie supusă aprobării în Consiliul de Administrație al ISJ Arad

5. Fundamentarea rețelei școlare, rolul Consiliului Local în stabilirea acesteia

6. Diverse   

 

II.     Informare privind cazurile de îmbolnăviri cu diagnostic suspicionat de gastro-enterită  la Școala primară și la Școala gimnazială din cadrul Colegiului “Mihai Viteazul” Ineu, județul Arad.   

 Medicul cabinetului școlar împreună cu directorul Colegiului “Mihai Viteazul” Ineu, județul Arad. au transmis către Direcția de Sănătate Publică a județului Arad informația privind apariția  a aproximativ 50 de cazuri de boală cu simptomatologie digestivă la Școala primară și la Școala gimnazială din cadrul Colegiului “Mihai Viteazul” Ineu.

 Inspectoratul Școlar Județean Arad a ținut permanent legătura  cu conducerea unității de învățământ, care  a  luat măsuri pentru împiedicarea răspândirii virusului prin efectuarea dezinfecției sălilor  de clasă în care au apărut îmbolnăvirile, informarea elevilor, cadrelor didactice și personalului școlii despre măsurile de igienă și de prevenție care se impun în asemenea cazuri. A fost informată și Direcția de Sănătate Publică a județului Arad

 pe fax, care prin intermediul a două echipe de inspectori sanitari și doi medici din Departamentul de supraveghere au efectuat o anchetă epidemiologică în focar și au îndrumat conducerea colegiului privind acțiunile ce vor trebui intreprinse în continuare.

Contactați telefonic, cei 7 medici de familie din Ineu,  au declarat că în perioada

21 -23.11.2017 au consultat și pus diagnostic de “suspiciune de gastro-enterită” la 12 pacienți.

Cursurile școlare nu se suspendă la unitățile de învățământ iar ancheta epidemiologică este în desfășurare.

ISJ Arad a informat și Ministerul Educației Naționale cu privire la situația ivită la Colegiul “Mihai Viteazul” Ineu, județul Arad.

Menționăm că unitatea de învățământ ține permanent legătura cu  Direcția de Sănătate Publică Arad.

 

Inspector scolar general,

Prof. Claudius Lucian MLADIN
 

 


Scrie un comentariu

trimite