Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Echipa Delta Force - Liceul Național de Informatică Arad: „Purtăm cu mândrie și recunoștință distincția «Henri Coandă», pe care am primit-o, astăzi, la Gala Premiilor ce poartă numele celebrului inventator român!”

Echipa Delta Force - Liceul Național de Informatică Arad:  „Purtăm cu mândrie și recunoștință distincția «Henri Coandă», pe care am primit-o, astăzi, la Gala Premiilor ce poartă numele celebrului inventator român!”
Comentează 0

Într-o atmosferă emoționantă, la Palatul Victoria, în prezența prim-ministrului României, domnul Nicolae Ciucă, echipa Delta Force a Liceului Național de Informatică Arad  a participat, astăzi, la prima ediție a Galei Premiilor „Henri Coandă”! Membrii echipei au fost premiați de Guvernul României, prin Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, pentru câștigarea Campionatului Mondial de Robotică din Houston – ediția 2022. „Am fost alături de alți elevi și studenți, câștigători la competiții internaţionale recunoscute din punct de vedere științific și am avut bucuria și onoarea de a primi felicitări pentru parcursul competițional și munca depusă! Mulțumim domnului ministru Sebastian Burduja pentru eforturile depuse în vederea recunoașterii și aprecierii meritelor celor care performează în cercetare și inovare! Programul «Henri Coandă» este meritul domnului ministru, care a reușit să impună acest proiect, stimulând astfel cercetarea științifică în învățământul românesc și valoarea demonstrată în competițiile internaţionale!” a declarat Corina Botoșan, mentorul echipei Delta Force. 

„Este un vis împlinit, trăit astăzi la Palatul Victoria! Este un adevărat proiect de țară, pentru că dumneavoastră sunteți proiectul nostru de țară, al acestei Românii, al prezentului și al viitorului! V-am văzut purtând tricolorul românesc pe marile scene ale lumii, v-am văzut inventând roboți și multe lucruri fascinante, participând, fără complexe, la competiții prestigioase! Nu a fost deloc ușor să duci un proiect de la idee la performanță și victorie. Am pornit acest proiect de la o necesitate. Existau competiții internaționale importante care nu erau în sfera Ministerului Educației și exista participare românească la aceste competiții, dar statul român nu reușise să le recunoască meritele acestor tineri care ne fac mândri. Astăzi avem acest program ambițios, bazat pe meritocrație și pe care ne dorim să îl extindem și să îl dezvoltăm”, a transmis Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite