Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca, preşedintele CJA, a preluat, astăzi, președinția euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DKMT)

Iustin Cionca, preşedintele CJA, a preluat, astăzi, președinția euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DKMT)
Comentează 0

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a preluat, astăzi, președinția euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DKMT), euroregiune care aniversează 25 de ani de la înființare. Evenimentul, care a avut loc la Arad, s-a bucurat de prezența ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș și a europarlamentarului Gheorghe Falcă. 

Totodată, la eveniment au fost prezenţi foşti şi actuali reprezentanţi ai administraţiilor din Timiş, Caraş-Severin, Csongrad (Ungaria), Bacs-Kiskun (Ungaria), provincia Voivodina, foști președinți de consilii județene, consilieri locali și județeni.

„Este foarte important ca, pe o perioadă lungă de timp, să existe și să reziste aceste parteneriate între diferite regiuni, din țări care au frontieră comună. Iată că astăzi avem dovada vie că acest lucru se poate realiza, mai ales că România, prin programele sale internaționale transfrontaliere susține aceste parteneriate. Am văzut că astfel de parteneriate pot da naștere unor proiecte foarte frumoase pentru comunitățile noastre și pot să dezvolte schimburi de experiență care rămân dovadă a modului în care aceste colaborări acționează la nivelul regiunilor”, a declarat Marcel Boloș, ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene.

"Mi-am propus să dinamizăm activitatea euroregiunii, împreună cu partenerii noștri  din Serbia și Ungaria. Suntem pragmatici și îmi  doresc foarte mult sa imprimăm un parcurs mai concret acestei euroregiuni. Ceea ce a funcționat  foarte bine până acum a fost componenta strategică și relaționare, acum îmi  doresc însă  mai multe proiecte, mai multe oportunități de dezvoltare", a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad

Galerie foto (51)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite