Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Echipa Delta Force a câștigat cinci din șase meciuri la Campionatul Național de Robotică „BRD First Tech Challenge”

Echipa arădeană de robotică Delta Force, formată din elevi ai Liceului Naţional de Informatică, a participat weekendul trecut la Campionatul Naţional de Robotică din Bucureşti „BRD First Tech Challenge”.

Echipa Delta Force a câștigat cinci din șase meciuri la Campionatul Național de Robotică „BRD First Tech Challenge”
Comentează 0

Echipa formată din elevii Octavian Dragoş Botoşan, Raul Muntean, Fabian Vionea, Laurenţiu Selejan, Robert Vlăşan, Ştefan Peter, Alexandrul Ioniţă şi Laura Ilie, alături de mentorii Florin Feher, Corina Botoşan şi Laurenţiu Puf au reuşit să câştige cinci din șase meciuri în cadrul Campionatului Naţional de Robotică „BRD First Tech Challenge” , obţinând astfel un respectabil loc opt din zeci de echipe din toate colţurile ţării.

Robotul celor de la Delta Force denumit Black Widow a reuşit să impresioneze juriul din toate punctele de vedere, dar ceea ce este de admirat în mod special la acest robot este faptul că el nu este un simplu robot, ci face parte din echipa Delta Force, el reprezentând toată munca şi dăruirea elevilor. „Situaţi în faţa scenei în timpul festivităţii de premiere, am aşteptat să ni se rostească numele. Chiar dacă nu a ieşit aşa cum speram noi, am câştigat o mulţime de cunoştinţe în domeniul roboticii. Am trăit o mulţime de emoţii şi am realizat ce lucruri minunate am reuşit să facem şi asta ne motivează şi ne face să ne dorim din ce în ce mai mult să evoluăm”, susțin cei de la Delta Force.

De asemenea, echipa arădeană a avut plăcerea să îl vadă pe Kip Stephen Trone, laureat al premiului Nobel pentru fizică din anul 2017 care a venit să le vorbescă tinerilor programatori despre domeniul în care ei vor să facă perofrmanţă. Şi preşedintele „BRD First Tech Challenge”, Donald E. Bossi, a participat în cadrul ediţiei de la Bucureşti alături de First Alumni, Julien Bertrand. Cei doi au vizitat inclusiv standul echipei Delta Force şi s-au arătat cu adevărat fascinaţi de munca elevilor.

Urmează un nou concurs

Pe această cale, echipa Delta Force doreşte să transimită mulţumiri conducerii Liceului Naţional de Informatică, directoarei Maria Paşcalău care i-a susţinut atât moral cât şi financiar şi profesorilor care le-au fost alături. De asemenea, echipa transmite mulţumiri şi sponsorilor Licco Promt 2000, Dom Caffe, Optimal Auto Service, SULL Trans, Auto Roi Arad, Filip Spedition și dr. Mihnea Cafadaru, fără de care nu ar fi reuşit să ajungă unde şi-au propus.

Echipa Delta Force nu se opreşte aici, aceştia vor continua să se pregătească pentru viitoare concursuri de robotică, iar la anul vor participa din nou la concursul „BRD First Tech Challenge”. Experienţa din anul acesta îi va ajuta cu siguranţă să avanseze şi să ajungă unde îşi propun.

Nu trebuie uitat că membrii echipei au câştigat premiul pentru „Cel mai apreciat proiect realizat de elevi/studenţi” cu ocazia ediţiei de anul acesta a Premiilor ARQ.

C.F.

Galerie foto (12)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite